Můj čas na kafíčko

K Máchovu jezeru opět zavítají burčáky a vína z Moravy

Když se léto chystá předat své žezlo barevnému podzimu, jsou to chvíle, které stojí za to náležitě oslavit. V hotelu Port to vědí velmi dobře, a proto se zde v neděli 1.9. od 13 hod. bude už poosmé konat oblíbené Vinobraní u Máchova jezera a zábavné odpoledne pro děti. A protože osvědčené tradice se nemají měnit, leda snad vylepšovat, těšte se už teď na odpoledne plné zábavy, soutěží, hudby... a samozřejmě vybraných pochoutek, burčáků a skvělých vín!

Hlavní partner akce, vinařství Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, bude opět prodávat bílý i růžový burčák a hezký výběr vín nejen z vlastní produkce, ale i z Vinařství Kovács. A aby požitek z ochutnávky skvělého vína byl dokonalý, atmosféru zpříjemní moravská cimbálová muzika Fjertůšek, kterou bude pravidelně doplňovat místní skupina Vosty Band. A nebude chybět ani kvalitní občerstvení, které zajistí kuchaři a číšníci z hotelu Port. A zpestří ho Krůtí Chef z nedalekého Brniště se svými krůtími specialitami.

Plavby po jezeře


Na okružní plavby po Máchově jezeře bude od hotelového mola jednou za hodinu vyplouvat výletní loď Máj a plavby budou zcela zdarma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Divadelní představení


Již tradiční součástí programu je i dětské divadelní představení, které letos zahraje divadelní spolek Damůza. Nemusíte být zrovna Superman, Spiderman nebo Batman. Stát se superhrdinou může úplně každý, stačí docela maličko! I to se děti dozvědí v loutkové pohádce Superkluk, která vypráví příběh jedné supertřídy, ve které superspolužáci prožívají superdobrodružství. Až do té doby, než k nim propadne Miloš, který už není tak úplně super ... Představení je vhodné pro děti od 5 let.

Soutěže a tombola


Své hrdinské předpoklady si děti mohou vyzkoušet i během odpoledne při obvyklé velké dětské soutěži s osmi soutěžními úkoly. Za jejich absolvování získají razítka do kartičky, a když jich mají plný počet, odměna je nemine! Soutěž vyvrcholí tombolou, ve které budou dvakrát za odpoledne taženy kartičky s nasbíranými razítky. Vylosovaní vyhrávají nejen dětskou, ale také atraktivní dospěláckou cenu pro svůj doprovod. A bez povšimnutí dozajista nezůstane ani soutěž pro dospělé v tahání koštýřem, která na hlavním pódiu proběhne pod taktovkou Chateau Valtice. Ostatně, v loňských letech patřila mezi nejoblíbenější body programu!

Linorytová dílna a kalendáře


Již počtvrté se Vinobraní účastní časopis S dětmi v Praze se spřízněným vydavatelstvím Krásné časy. A dobrá zpráva pro umělecky zaměřené návštěvníky: ani letos nebude na Vinobraní chybět ilustrátorka Petra Cífková, pod jejímž vedením si můžete vytvořit linorytový obrázek jako vzpomínku na toto milé odpoledne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden