Můj kousek štěstí

Káča a princ Radovan. Lásku poznamenala tragédie

Můj kousek štěstí

Zůstali spolu po celý život, i přes vše zlé, co je potkalo. Historie jejich velké lásky je dojemná, vlastně až smutná. Všechno začalo jako jedna velká romantická pohádka. Poprvé se budoucí manželé Eva Klepáčová (†79) a Josef Zíma (83) setkali v kavárně Hybernia.

Dívce bylo pouhých šestnáct a mladíčka, staršího jen o rok, okouzlila na první pohled. Všechno má svůj čas. Podruhé se setkali v době, kdy talentovaná Eva dorazila na přijímací zkoušky na DAMU, kterou Josef Zíma už navštěvoval.

A jako zástupce studentů seděl v přijímací komisi. Div že mu nevypadly oči, když krásnou Evu znovu spatřil. Chodit spolu začali hned za studií. A když se Zíma těšil ze slávy, kterou mu přinesla postava dobrotivého Radovana, byla už i Klepáčová oblíbenou hvězdou.

Proslavila ji role Káči v pohádce Jana Drdy Hrátky s čertem. Svatba se konala v srpnu roku 1958. Vše působilo jako

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden