Kachna na divoko

Příprava: 140 minut, Náročnost: 2, Cena: 24 Kč

Kachní maso má typickou kořeněnou a výraznou chuť a mezi ideální recepty patří právě kachna na divoko.

Suroviny pro 6 osob:


  • 1 kachna

  • 1 mrkev

  • 50 g celeru

  • 1 kořen petržele

  • 1 cibule

  • 1 lžíce rybízového kompotu nebo džemu

  • 1 jablko

  • 1 lžíce rajčatového protlaku

  • 1 lžíce cukru

  • 3 kuličky pepře

  • 3 kuličky nového koření

  • 2 snítky rozmarýnu

  • 1 bobkový list

  • 100 ml červeného vína

  • 2 lžíce hladké mouky

  • citron

  • sůl


Postup:

  1. Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě asi hodinu. Přikryjeme poklicí či alobalem a pečeme při teplotě cca 200° C do poloměka. Kachnu občas obracíme a přitom vidličkou propícháme kůži, aby vyteklo sádlo.

  2. Odebereme pár lžic vypečeného sosu a na něm obděláme cibuli a na drobno nakrájenou zeleninu a přidáme ke kachně.

  3. Zhruba na posledních 20 minut přidáme koření, nakrájené jablko, víno, rybíz a protlak, rozmarýn a kachnu dopečeme doměkka. Na konci pečení kachnu odkryjeme, abychom docílili křupavé kůrčičky.

  4. Po upečení kachnu z pekáče vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Přidáme 2 - 3 kolečka citronu a povaříme. Poté vyndáme koření a citron a směs rozmixujeme. Upečenou kachnu naporcujeme, polijeme omáčkou a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden