Kachna na medu a víně

Suroviny na 4 porce:

1 kachna

100 g soli

30 g pepře

1 hrst tymiánu

2 špetky kmínu

300 ml červeného vína

200 ml vody

100 g medu

Postup:

Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem. Dáme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odležet. Druhý den vložíme do trouby a pečeme na 200 °C 20 minut, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 165 °C. V průběhu pečení maso přeléváme a případně podléváme podle chuti vodou nebo vínem, ke konci pečení odklopíme a dopečeme zlatavou kůrčičku. Nejčastěji podáváme s dušeným červeným zelím a česnekovými knedlíky.

reklama
reklama