Moje šťastná hvězda

Kachna na medu se zelím

Kachna na medu a víně s dokonale sladkokyselým zelím se vám bude rozplývat na jazyku.


Suroviny:


1 celá kachna


2 velké cibule


3 sušené švestky


2 dcl červeného vína


3 lžíce medu


1 lžíce kmínu


350 g červeného zelí


5 lžic sádla 


ocet


2 jablka


sůl, pepř, cukr


Postup:


Očištěnou kachnu osolte, nakmínujte a přelijte ji medem. Vložte ji do pekáče a podlijte červeným vínem a trochou vody. Nechte ji přes noc odležet. Druhý den si předehřejte troubu na 200 °C a pečte kachnu zhruba dvacet minut.


Poté kachnu přiklopte a pečte na 165 °C zhruba dvě hodiny. Na sádle si opečte cibulku, přidejte zelí, cukr a nechte podusit. Nyní přidejte nakrájené švestky a podlijte vodou, octem a duste pod pokličkou.


Před podáváním si ještě poduste nastrouhaná jablika, dochuťte je solí, cukrem a octem a zamíchejte je do zelí nebo podávejte zvlášť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden