Kachna po pekingsku

 Suroviny:


  • 1 malá kachna, přibližně 1500 g

  • 80 ml omáčky hoisin

  • 2 lžíce medu

  • 4 lžíce cukru moučky

  • 2 lžičky sezamového oleje

  • 2 lžičky sójové omáčky


   Postup:

Kachnu očistěte, přelijte horkou vodou, je-li větší, můžete ji 5 minut povařit ve vodě a osušte. Smíchejte med a sójovou omáčku s trochou vody a potřete kachnu ze všech stran.

Nechte alespoň hodinu odležet v pokojové teplotě. Nejlepší ovšem bude nechat ji odpočívat přes noc. Na pánvi rozpalte sezamový olej, přidejte hoisin omáčku, cukr a vroucí vodu (na 500 g masa 500 ml vody) a asi 3 minuty na mírném ohni povařte, aby vám omáčka zhoustla.

Nechte vychladnout a dejte do lednice. Troubu předehřejte na 190 °C a pečte kachnu asi 30 minut, poté ji obraťte a pečte dalších 20 minut, zase obraťte a pečte tak dlouho, dokud není měkká a nemá křupavou kůrku.

Upečenou kachnu nechte 10 minut vychladnout. Poté ji rozpulte, zbavte žeberních kostiček a páteře a nasekejte na menší kousky.

Urovnejte je na teplou podložku nebo servírovací mísu a přelijte vypečenou šťávou. Nebo můžete podávat šťávu zvlášť a každý si svou porci přelije sám.

reklama

Komentáře