Kachní paštika

Suroviny na 4 porce:

400 g kachních jater
0,5 l mléka
0,1 l koňak či brandy
0,1 l portského vína
250 g másla
sůl
pepř

Postup:

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. Opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (či brandy) a portského. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme je na troše másla a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) se zbytkem másla, solí a pepřem. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.

reklama
reklama

Komentáře