Kachní prsa s omáčkou

Suroviny:

4 kachní prsa

200 ml pomerančového džusu

2 lžíce medu

50 ml vodky

sůl, pepř

Podávat můžete s listovým salátem s kousky pomeranče a rozpečenou bagetou nebo opečenými brambory.

Postup:

Nařežte kůži kachních prsou do mřížky. Rozpalte pánev na střední plamen a položte na ni prsa kůží dolů, a to nasucho (vypeče se dostatek tuku). Snižte plamen a opékejte spíš na mírném žáru 12 minut. Pak otočte a pečte ještě 3–5 minut (podle tloušťky prsou) po druhé straně.

Pak prsa vyndejte na teplé místo a nechte 5–10 minut odpočívat zakryté alobalem.

Do pánve na vypečené sádlo mezitím nalijte džus, med, vodku, sůl a pepř, důkladně rozmíchejte a šťávu povařte několik minut, aby zhoustla. Vypněte plamen, přidejte ještě lžíci studeného másla a vmíchejte je.

Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky, dejte na talíře a přelijte omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden