Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Pomerančová šťáva, sójová omáčka, zázvor a salát zmírňují tučnost kachny a nechají vyniknout chuti.

Potřebujete:

✿ 2 kachní prsa

✿ 1 pomeranč

✿ 200 ml pomerančové šťávy

✿ 1 cm zázvoru

✿ 1 lžíci cukru

✿ 1 lžíci medu

✿ 1 lžíci sójové omáčky

✿ 3 lžíce vody

✿ 1 lžíci balzamika

✿ 100 g másla

✿ špetku mleté skořice

✿ čerstvé bylinky

1) Ostrým nožem nařízněte kůži na kachních prsou šikmými řezy nebo do mřížky, osolte je a opepřete. Do pánve vhodné do trouby položte kachní prsa kůží dolů a opékejte je asi 7 minut, až bude kůže křupavá a rozpustí se tuk. Pak je obraťte a dopečte je 3–4 minuty v troubě, dejte na talíř a zakryjte alobalem.

2) Pánev s výpekem dejte na sporák a do ní vodu, med, cukr a během míchání připravte řídký karamel. Přidejte sójovou omáčku, balzamico, pomerančovou šťávu a skořici a nechte zredukovat na třetinu. Pak vmíchejte plátky másla, až vznikne jemná pomerančová omáčka.

3) Kachní prsa nakrájejte na plátky a podávejte je s omáčkou, plátky nebo měsíčky pomeranče a posypané nasekanými bylinkami. Jako příloha se hodí brambory.

reklama

Komentáře