Kachní prsa se švestkovou omáčkou

Udělejte změnu a připravte si s námi tento lahodný oběd.


Ingredience:


500 g švestek


2 lžíce olivového oleje


125 ml portského vína


4 lžíce cukru


1 šalotka


1 ½ lžičky uzené soli


mletý pepř


1 lžíce hrubozrnné mořské soli


400 g kachních prsou


2 snítky tymiánu


Postup:


Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený domácí rošt nebo grilovací pánev a pod poklopem grilujte 4 minuty. 


Švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte. 


Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.  Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypejte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru. 


Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě. 


Maso vyjmete, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C. 


Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypejte tymiánem.

reklama
reklama

Komentáře