Můj čas na kafíčko

Kam s dětmi v Česku na hory?

Zbožňujete slunce nad zasněženými vrcholky hor? Takový pohled se nikdy neomrzí. Které z našich zimních středisek je pro vaši zimní dovolenou s rodinou nabízejí to nejlepší? Kde najdete tu správnou pohodu a kromě lyžování ještě i zábavu pro děti? 

Pec pod Sněžkou

Klasická krkonošská lokalita je ideální pro rodinnou rekreaci, zdejší lyžařské terény, Hnědý vrch, Javor a Zahrádky jsou nejen blízko sebe, ale jsou hnědé a modré neboli ideální pro rodiny s dětmi, černá sjezdovka je jen jedna krátká, pod Hnědým vrchem. Na něm se můžete pokochat pohledem z rozhledny. Lanovky vyvezou z většiny míst na Krkonošskou magistrálu běžkaře, kterým se tak otvírají dlouhé kilometry upravených cest. Trasy jsou pohodové, co chvíli se objeví horská bouda s restaurací. V centru střediska je pro děti i dospělé Relaxpark s bezpečnou kolejovou bobovou dráhou a FLY kladkou, kdy se přes údolí jezdí  o délce 220 metrů!

Pec pod Sněžkou

Zadov

Středisko je známé hustou sítí upravených běžkařských tras, vybavení je možné si tu půjčit a doběhnout ke klenotům Šumavy, Zlaté studni, Kvildě, Jezerní slati i jinam. Zároveň tu ale najdete i lyžařské areály Kobyla a Churáňov. Ty jsou profilem vhodné i pro méně zkušené lyžaře a děti, na vrcholu Churáňova pak najdete rozhlednu. Centrum střediska pobaví snowtubbingem neboli sáňkováním v nafouknutých duších (i s vlekem), sjezdovka U Horejšů nabízí i večerní lyžování. Začátky i konce lanovek nabízejí stabilně občerstvení, děti možno umístit do ski-školek. Nedaleko leží další lyžařské středisko Nová Huť s modrými sjezdovkami.

Zadov

Boží dar

Přímo v tomto krušnohorském městečku se nachází menší lyžařský areál Novako (najdete tu lyžařskou školičku pro děti už od dvou let!)¨a na jihovýchodním okraji pak velký areál Neklid, jehož předností je opravdu široká červená sjezdovka, pod vrcholem hory Dub doplněná krátkou černou. Najdete tu lyžařskou i snowboardovou školu a také snowpark. Božím darem zároveň probíhá Krušnohorská běžkařská magistrála a najdete tu běžecký lyžařský areál Jahodnice. Za blízkou hranicí najdete hustou síť běžkařských stezek a město Kurort Oberwiesenthal s lyžařským areálem větším o dva řády, a s termálními lázněmi, ideálními k odpočinku.

Areál Neklid

Červenohorské sedlo

Asi nejatraktivnější lyžařské středisko v Jeseníkách těží z příznivých dispozic, kdy se do centra na silnici z Koutů do Bělé pod Pradědem svažují všechny sjezdovky, na které i z kterých je krásný výhled, většinu dne osluněný. Leží na Jesenické běžecké magistrále a areál je poměrně vysoko, takže tu nebývá problém se sněhem, sjezdovky jsou hlavně modré a červené, pro fajnšmekry pak jedna ostrá černá. Najdete tu půjčovnu vybavení i lyžařskou školu pro děti i dospělé. Zdejší velký hotel nabízí krytý bazén, infrasaunu a další vymoženosti, hlavně si tu ale zakládají na tradiční české kuchyni. Další dlouhá sjezdovka je v blízkých Koutech nad Desnou!

Červenohorské sedlo

Tanvaldský Špičák

Do tohoto středisku v Jizerských horách se pohodlně dopravíte i bez auta, jezdí sem lokálka a všechny areály projíždí skibus. Zdejší sjezdovky spadají ze Špičáku k městečku v mohutných proudech, i zde převažují modré a červené, ale je tu i černý „slalomák“, kde se konají i mezinárodní závody. Pro děti se tu najde lyžařská školka s pojízdným kobercem, navštívit s nimi můžete blízké muzeum výroby dřevěných hraček. Kdo nemá za celý den svahu dost, může jít na večerní lyžování. Přímo na Špičáku je místní pamětihodnost, chata s rozhlednou. Areál spadá do blízkých Albrechtic s dalším menším ski areálem Světlý vrch a řadou restauračních zařízení.

Tanvaldský Špičák

Harrachov

Jedno z nejmalebnějších a přitom nejpohodlnějších horských středisek u nás. Z hlavní komunikace v městečku lze z některé z mnoha restaurací shlížet na hlavní sjezdovky, spadající z Čertovy hory a obdivovat ladné křivky přilehlých skokanských můstků. Běžkaři mohou pohodlně vyjet lanovkou a napojit se na Krkonoškou magistrálu, i ti s horší kondicí doběhnou do dalšího blízkého střediska, Rokytnice nad Jizerou. Děti spolehlivě rozptýlí bobová dráha nebo bruslení, rodiče si mohou ulevit v bazénu hotelu Orea-Sklář nebo na wellness procedurách ve Spa Hotelu Svornost. Nemluvě o pěkném pěším výletu k Mumlavským vodopádům.

Harrachov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden