Můj čas na kafíčko

Kamarádka uzavřela smlouvu s démonem a do roka zemřela!

Kdo si zahrává s temnými silami, musí počítat s tím, že narazí.

Některá přání se nám splní, ale cena, kterou zaplatíme, bývá vysoká.

S Helenou jsem se znala už od střední školy. Když se kamarádka rozvedla, ještě více jsme se sblížily a já jsem k ní chodila pravidelně každý týden na návštěvu. Věděla jsem, že Helena má některé vlastnosti, které se zrovna nedají označit jako moc dobré. V první řadě to byla touha po penězích a hned za ní následovala závist. Co se našeho vzájemného vztahu týkalo, nikdy se to naštěstí neprojevilo, takže jsem některé její řeči brala s nadhledem. To, že jsem chápala, proč se s ní manžel rozvedl, jsem ale Heleně do očí raději neřekla.

Začala se zajímat o nadpřirozeno

Po rozvodu to neměla Helena jednoduché, tedy hlavně ve vztahu k penězům. Protože si nového partnera nenašla, byla na všechno sama. Občas jí navštěvovala dcera, ale ta bydlela se svým přítelem daleko. Občas mě řeči mé kamarádky docela zlobily, protože pořád snila o tom, jaké to bude, až se jí jednou podaří zbohatnout. Nic pro to ale nedělala a kdyby se podívala na svůj život realisticky, viděla by, že jsou to jen přání a představy. Potom se ale Helena začala zajímat o nadpřirozené síly. Bavila se o tom se mnou a to byl i důvod našich občasných mírných hádek. Já jsem byla vždycky spíš při zemi a tak jsem se jejím náhlým sklonům vyvolávat duchy nebo se řídit podle horoskopů trochu posmívala. Jenže Helena ezoterickým naukám úplně propadla. Jednoho dne mi pak přiznala, že se jí podařilo navázat kontakt s mocným démonem!

Opravdu získala peníze!

Samozřejmě jsem to kamarádce nevěřila a nejradši bych jí poslala někam na psychiatrické vyšetření, ale Helena byla dost tvrdohlavá. Raději jsem mlčela, nechtěla jsem dlouholetou známou ztratit. Trpělivě jsem v dalších týdnech vyslechla, jak Helena uzavřela s oním démonem smlouvu. Mám prý čekat, že brzy zbohatne. Přemýšlela jsem, jak jí budu utěšovat, až pochopí, že je jen v zajetí nějakého bludu. Místo toho jsem ale zažila velké překvapení. Za dva měsíce mi Helena oznámila, že vyhrála ve Sportce poměrně vysokou částku – jednalo se o milióny! Bohatství, po jakém vždycky toužila, jí najednou samo spadlo do klína. Navíc se o ně po rozvodu nemusela s nikým dělit. Na jednu stranu jsem to samozřejmě kamarádce přála, protože na rozdíl od ní mi závist nikdy nebyla vlastní. Na druhou stranu jsem se o ní začala trochu bát. Ne že bych v tu chvíli už uvěřila oněm řečem o démonovi, který jí pomohl – cítila jsem ale, že to přinese víc zlého než dobrého.

Velice podivná sebevražda

Nemýlila jsem se. Ačkoliv by se bývala Helena měla radovat, najednou se začala chovat divně. Působila vystrašeně a často opakovala, že za to bohatství bude muset zaplatit. Smlouvu s démonem prý podepsala vlastní krví a on si pro ni jednoho dne přijde. Bála jsem se o její duševní zdraví. Jednoho dne mi řekla, že jí démon znovu navštívil a prý si brzy přijde vybrat svůj díl smlouvy. To bylo naposledy, co jsem s Helenou mluvila. Musela jsem na několik měsíců odjet pracovně do ciziny. Už během té doby nebyla kamarádka telefonicky k dosažení. Když jsem se za ní po návratu vydala, dozvěděla jsem se od sousedů, že moje dávná kamarádka je po smrti. Prý spáchala sebevraždu, alespoň tak případ uzavřela policie. Podřezala si žíly ve vaně s horkou vodou. Sousedé byli ale přesvědčeni, že Helenu někdo zabil. Toho večera prý slyšeli její křik a sténání. Byt byl ale zamčený a okna zavřená, takže žádné vyšetřování se nekonalo. Nikdy jsem na temné síly nevěřila, ale dnes jsem přesvědčená, že se všechno opravdu stalo tak, jak Helena říkala. Démon, se kterým uzavřela smlouvu, si pro ni přišel dříve, než si mohla nabytého bohatství užít!

Kateřina L., (47), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden