Můj čas na kafíčko

Kamarádka ve svých snech odhalila dávný zločin!

Ve spánku se nechtěně můžeme propojit se skrytými světy.

Říká se, že boží mlýny melou, někdy to ale dlouho trvá. A cenu pak zaplatí i nevinní lidé.

Moje kamarádka Petra je hodně citlivou ženou. Má to tak odjakživa. Znám ji od mládí, byly jsme spolužačkami na gymnáziu. Před časem se jí stalo něco tajemného a hrozivého. Ačkoliv jsem to neprožila na vlastní kůži jako ona, i mně z toho dodnes běhá mráz po zádech!

V noci se probouzela

Vždycky jsme s Petrou dokázaly jedna druhou podržet v různých životních situacích. Byla hodně rozhozená, když její první manželství skončilo rozvodem kvůli mužově nevěře. Dlouho trvalo, než se pak provdala podruhé za dlouholetého přítele.

Když dcera Petry vyrostla, přestěhovala se kamarádka i s manželem do malého domku v malé vesnici. Jezdila jsem jí tam navštěvovat a připadalo mi, že je Petra opravdu šťastná. Jednoho dne jsem ale od ní obdržela naléhavou zprávu, že si se mnou potřebuje promluvit.

Obávala jsem se, že se rozpadá i tento její druhý dlouhodobý vztah. Pravda se ale skrývala úplně jinde. Petra se mi svěřila, že jí už několik týdnů trápí ošklivé sny, které se pořád vrací. I její manžel zaznamenal, že Petra je nyní v nějakém stresu, v noci se probouzí a je stále zamlklejší. Snažil se jí dodat psychickou podporu, ale nepomáhalo to.

Nový sen vše posunul

Chtěla jsem pochopitelně vědět, co je to za sny, které moji kamarádku trápí. Popisovala mi děsivou scénu, ve které na nějakou mladou ženu zaútočí její partner. Fyzické násilí vyústí v to, že ta žena padne hlavou na okraj těžkého stolu a s rozbitou hlavou leží na zemi.

Muž jí nijak nepomůže, nechá ji takto zemřít a její tělo potom zakope hluboko v lese. Bylo zvláštní, že se takový sen neustále opakoval. Znala jsem jednoho psychologa a navrhla Petře, že jí u něho vyjednám návštěvu. Zdráhavě souhlasila. Mezitím ale došlo k dalšímu vývoji.

Petra měla nový děsivý sen, ve kterém se dozvěděla, že v lese nedaleko její vesnice je pohřbené nějaké tělo. Zcela logicky si to spojila s tím předchozím snem a předpokládala, že oběť zločinu je zakopaná někde v okolí.

Manžel mluvil s místními lidmi

Nebylo moc jasné, co se s takovým předpokladem dá dělat. Jít na policii a vykládat tam o svých strašidelných snech? Asi by se Petře buď vysmáli nebo jí doporučili psychiatrické vyšetření. Kamarádčin manžel se ale začal zajímat o místní historky.

Dozvěděl se, že ve vesnici kdysi bydlel manželský pár. Potom tam zůstal muž samotný a všichni se domnívali, že partnerka od něho utekla. Svůj dům nakonec dotyčný člověk prodal, z vesnice se odstěhoval a už o něm nikdo neslyšel.

Petřin manžel sebral odvahu a svěřil se místním lidem s podezřením, že tenkrát mohlo dojít ke zločinu. Lidé si to mezi sebou roznesli a tak se dostala tato informace až na policii. Ukázalo se, že tu ženu vedou dlouhá léta jako pohřešovanou.

Petra dokázala na základě svého snu zhruba označit, kde by se ten hrob mohl nacházet. Policejní tým, který přijel, tam skutečně objevil tělesné pozůstatky!

Už tam nechtěla bydlet

Další vyšetřování ukázalo, že nalezené tělo skutečně patřilo té ženě z minulosti. Pátrání po jejím manželovi ale nebylo úspěšné. Petra odnesla celé to drama nervovým zhroucením. Sny jí sice už přestaly děsit, ale ona odmítala dál bydlet v domě, kde se jí zdály.

Její manžel měl pro ni pochopení. Poté, co se kamarádka vrátila z léčebného pobytu, dům prodali a přestěhovali se zpátky do města. Tomuto tématu se dodnes spíš v rozhovorech vyhýbáme.

Když už na to ale přijde řeč, shodujeme se, že duch té zabité ženy chtěl, aby se svět dozvěděl o tom, co se stalo. A Petru si vybral právě proto, že je tak hodně citlivá a vnímavá. Dávný zločin měl tak v kamarádce vlastně ještě další oběť.

Jana N., (60), Třebíč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden