Můj kousek štěstí

Kámen z potoka se stal mocným amuletem

V životě ji provázela smůla. Ráda sbírala kamínky a doma jich měla celou sbírku. Jednoho dne ale našla mnohem víc, než obyčejný kámen.

Moje kolegyně z práce, která neměla šťastné dětství a žila dlouho sama, se věnovala zvláštnímu koníčku – sbírala kameny.Obyčejné. Měla jich doma plno. Jak došla k názoru, že jí právě ten jeden jediný, který si našla při meditaci u potoka, bude pomáhat, nemám zdání, podstatné ale je, že to fungovalo. Nosila jej neustále v kabelce, a jak mohla, .hrála si s ním. Jakmile jej zapomněla, neměla ten den štěstí. Smůla se na ni lepila na každém kroku. Jakmile ale kámen měla, dařilo se jí ve všem. Kolegyně nebyla žádná krasavice a neměla štěstí na známosti.Zlé jazyky se jí posmívaly, že ji žádný nechce. Ze své smůly v partnerských vztazích byla nešťastná a v té době začaly navíc plesy…

Přestala si věřit?

Nikdy pro ni nikdo nepřišel, a ona by tak ráda tancovala! Vezmi si kámen, určitě ti pomůže.Podporovaly jsme jí. A ona s tím počítala. Dalo by se říct, že se ke svému kameni přímo upnula. Před plesem jsme kamarádku oblékly, učesaly a nalíčily, jak jen to bylo při jejím vzhledu možné. Musíš si věřit, musíš být suverén, musí to z tebe zářit! A kouzelná kámen? Tu máš? Zeptal se kdosi.– Neměla! Svůj mocný talisman a amulet zároveň zapomněla doma… Nedalo se nic dělat. I bez kamene ji to tehdy moc slušelo. Snahy byly ale k ničemu. Zase proseděla celý večer v koutě, jediný chlap o ni okem nezavadil.A tak se ten večer rozhodla, že na žádný ples už nikdy nepůjde.

Stal se posvátným

Bylo pro nás velké překvapení, když se na dalším plese objevila. Jako vždy staromódně oblečená, na nose nemoderní brýle, nenalíčená, na hlavě ten svůj drdůlek a kámen v ruce.Okamžitě jsme pochopily. „Jestli je opravdu kouzelný, tak se malovat ani česat nemusím,“ prohlásila rezolutně. Ten večer naše pochybnosti o moci talismanu padly. Objevil se ten pravý – žádný krasavec. Jak se ale ukázalo, pro život nejlepší z těch, jaké jsme si našly. Okamžitě si vybral ji a pro jinou už neměl oči. Tancovali spolu, chodili, vzali se, dnes mají dvě děti. Všechny jsme se shodly na tom, že ona dostala toho nejlepšího chlapa. I když uplynulo dvacet let, její kámen ji provází dosud. Má jej vystavený v obýváku nad krbem, aby z toho místa střežil jejich rodinné štěstí a odvracel zlo.

Radka (49), Žatec .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden