Kapr na bílém víně

Tak tohle je opravdová lahůdka a rychlovka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct.

Ingredience: 1 vykuchaný kapr, 300 g plátků slaniny, 125 g másla, 150 ml bílého vína, rozmarýn, pepř a sůl

Postup: Vykuchaného a důkladně oškrábaného kapra nakrájejte na porce, poskládejte je do kameninové mísy opět do tvaru kapra, osolte je, opepřete a posypejte rozmarýnem. Celého kapra pak zakryjte plátky slaniny a kolem dokola rozložte kousky másla.

Mísu poté vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a kapra zapečte asi 10 minut. Pak do mísy přilijte sklenici bílého vína a dále pečte asi 40 minut doměkka a dozlatova.

Během pečení postupně dolévejte zbylé víno. Pokud chcete, do pekáče můžete naskládat i nakrájené žampiony a cibuli, která pak hezky pustí šťávu.

Kapra podávejte s chřestem nebo šťouchanými bramborami, které můžete rovněž dochutit slaninou nebo osmaženou cibulkou. Tento neuvěřitelně snadný a rychlý pokrm si díky slanině zamilují i ti, kteří ryby v oblibě moc nemají.

reklama
reklama

Komentáře