Kapustové závitky

Lahodný oběd, po kterém nikomu nebude těžko od žaludku.


Ingredience:


12 větších kapustových listů


120 g rýže


500 g mletého hovězího a vepřového masa


2 stroužky česneku


oregano, sůl, pepř


1 vejce, cibule


olej


1 rajčatový protlak


Postup:


Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout.


Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte.


V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložíte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.


Něco navíc


Rolky pevně srolujte a do hrnce je skládejte těsně vedle sebe, aby se nerozpadly. Pro větší jistotu můžete použít k zavázání závitků jarní cibulku. Vypadá to efektně.

reklama

Komentáře