Karbanátky s cuketou

Křehké a šťavnaté karbanátky z cukety jsou zdravější než klasické masové a chutnají skvěle.

Suroviny na 4 porce - 500 g mletého masa - 300 g mladé cukety - 2 lžíce jemně mletých vloček - 1 cibule - 2 stroužky česneku - špetka kmínu - sůl, pepř - saláty a bylinky na ozdobu - pečicí papír

Postup

1. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Posolte ji a nechte vypotit. Pak šťávu slijte. K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vločky. Osolte a okmínujte. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odpočinout.

2. Z těsta tvořte karbanátky, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem, a pečte při 200 °C dozlatova.

3. Servírujte třeba s brambory ozdobené salátem a bylinkami.

reklama
reklama