Moje šťastná hvězda

Karbanátky s houbami

Pokud máte v mrazáku ještě houby z loňské sezony, na nic nečekejte a už je nechte rozmrznout. Připravili jsme si pro vás recept, ze kterého budete nadšení.


Ingredience:


1 svazek petržele


1 žloutek


1 cibule


2 lžíce parmazánu


2 rohlíky


1 sklenka bílého vína


400 g mletého hovězího masa


300 g mražených hub


olej


sůl, pepř


hladká mouka


Postup:


Nejprve nechte rozmrazit houby. My jsme recept vymysleli tak, abyste spotřebovali zbytky z mrazáku, ale výběr je na vás. Karbanátky jsou smažené, odlehčíte je  třeba hlívou nebo liškami.


Připravte si všechny ingredience a potřebné nádobí, které je k vaření potřeba. Větší cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, stejně tak i rozmrazené houby. Vezměte si petrželku a nasekejte ji najemno. Včerejší rohlík navlhčete mlékem.


Dejte rozpálit pánev, na kterou nalijte olej, osmažte na něm cibuli a přidejte k ní houby. Po chvilce smažení podlijte suchým vínem, nechte zredukovat a houby odstavte. Místo vína lze použít i trochu vody.


Mleté maso promíchejte s vyždímaným rohlíkem, solí, pepřem, vychlazenými houbami, žloutkem, sýrem a petrželkou. Vznikne vám směs na hovězí karbanátky. Z hmoty je pak vytvořte.


Vytvořené karbanátky obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte a karbanátky opečte dozlatova. Hovězí karbanátky s houbami podávejte s bramborovou kaší. Jak na ni?


Připravte si jednoduchou bramborovou kaši. Potřebujete na ni: 1 kg brambor, 400 ml mléka, máslo, čerstvou zeleninu, okurku a petržel. Oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka.


Mléko přiveďte k varu a ihned odstavte. Horké brambory rozmačkejte, přidejte máslo a přilévejte mléko. Obložte zeleninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden