Karbanátky z červené čočky

Suroviny:

200 g červené čočky

2 velké mrkve

1 cibule

1 lžíce nasekané petrželky

1 vejce

sůl

pepř

4 lžíce strouhanky

1 stroužek česneku

Postup:

Červenou čočku uvařte doměkka, po uvaření slijte přebytečnou vodu a čočku dejte do velké mísy. Přidejte prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, nasekanou hladkolistou petržel, vejce a dvě lžíce strouhanky. Osolte, opepřete a dobře zamíchejte.

Rukama tvarujte placičky a obalte je ve zbylé strouhance. Karbanátky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 20 minut. Podávejte s vařeným bramborem nebo se salátem.

Tip:

Pokud se nechcete vzdát masa, můžete polovinu čočky nahradit mletým hovězím masem. Budete mít zdravější verzi klasických masových karbanátků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden