Moje sladké tajemství

Karbanátky z červených fazolí

Suroviny:

200 g červených fazolí
250 g uzeného masa
sůl
1 cibule
1 lžíce nasekané petrželky
1 vejce

Postup:
Přes noc namočíme 200 g fazolí (červených ledvinek). Druhý den je uvaříme a ke konci varu osolíme. Uvařené fazole slijeme, umeleme a promícháme s orestovanou, nadrobno nakrájenou cibulkou, lžící jemně nasekané petrželky, 250 g uzeného masa, nakrájeného na malé kostičky, a vejcem.

Namočíme si ruce a v nich tvarujeme jednotlivé karbanátky, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na
180 °C dozlatova, asi 15 minut.

TIP:

Červené fazole si i po uvaření zanechají pevnou konzistenci, proto jimi lze nahradit mleté maso.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden