Karbanátky z quinoy

Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin a je bez lepku. Tyto placky přijdou k chuti vegetariánům i celiakům.

Suroviny - 1 hrnek quinoy - 80 g tvrdého sýra - 2 červené cibule - 1 uvařená mrkev - 1 červená paprika - 1 stroužek česneku - 1 hrst lněných semínek - 3 vejce - sůl, pepř - tuk na smažení

Postup

1. Quinou propláchněme v sítku vroucí vodou. Pak ji vařte v 2,5násobném množství vody asi 15 minut a sceďte.

2. Do mísy dejte vychladlou quinou, nastrouhaný sýr, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, vejce, lněná semínka a vše dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Na pánvi rozehřejte tuk. Pomocí lžíce tvořte karbanátky a smažte je z obou stran dozlatova.

4. Podávejte například se zakysankou a bylinkami.

reklama
reklama