Moje šťastná hvězda

Karbanátky z tresky s rukolou

Spojte dvě zvláštní chutě a vykouzlete všem úsměv na tváři. Rybí karbanátky jsou čím dál populárnější, tak buďte také!


Ingredience:


600 g mražených filetů tresky


2 čerstvé housky


3 jarní cibulky


sůl, pepř


1 lžíce nasekané hladkolisté petržele


2 vejce


2 lžíce rostlinného oleje


OBLÍBENÝ SALÁT:


2 čerstvé bagety


2 lžíce olivového oleje


200 g rukoly


Postup:


Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience, ať máte vše pohromadě. Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a nadrobno pokrájejte. Poté si vezměte čerstvé housky a rozmixujte je.


Teď se vrhněte na jarní cibulku a petrželku. Tyto dvě suroviny nasekejte nadrobno a smíchejte s pokrájenou rybou v míse. přidejte i rozmixované housky a vejce. Důkladně vše promíchejte, ať se suroviny spojí. Přidejte pepř a sůl.


Ze směsi vytvarujte alespoň osm stejně velkých placek a uložte je na chvilku do lednice. Placky se doporučuje nechat odpočinout alespoň půl hodiny.


V pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vyndejte si z lednice připravené rybí placky a začněte je pomalu opékat. Pečte tak dlouho, dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Dávejte si pozor, aby nebyly uprostřed syrové.


Až budete mít placky perfektně opečené a bude se vám zdát, že jsou hotové, přesuňte je na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku.


Než začnete servírovat, připravte si k pokrmu výborný jednoduchý salátek, který k tomuto jídlo neodmyslitelně patří.


Rukolu si zakápněte olejem, přidejte si k tomu čerstvou a křupavou bagetu, a pokud chcete, nakrájejte si i trochu té zeleniny, ať to máte zase o něco chutnější.


Bagetu si můžete vylepšit pomazánkou, kterou máte nejraději. Teď už nezbývá nic jiného než pozorovat vaše nejbližší, jak jim pokrm chutná, a těšit se na další recept, který pro vás připravujeme. Dobrou chuť.


Zelenina není potřeba!


Nemáte rádi zeleninové saláty, ale přesto byste si chtěli pokrm ozvláštnit? Zkuste obloženou bagetu. Dejte si do ni suroviny, které milujete, a vychutnejte si rybí jídlo se vším všudy. Použít můžete třeba tuňáka, jenž je oblíbený.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden