Karbanátky z trouby

Jednoduchý a rychlý recept na karbanátky z mletého hovězího, po kterých se jenom zapráší.

Suroviny na 4 porce - 500 g mletého hovězího - 4 stroužky česneku - 1 lžička hořčice - 1 lžíce strouhanky - 3 lžíce strouhaného parmezánu - 1 hrst čerstvé petrželky - 1 cibule - 100 g anglické slaniny - 1 vejce

Postup

1. Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte nasucho na pánvi. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a krátce osmažte.

2. Do mísy dejte mleté maso, prolisovaný česnek, hořčici, strouhanku, parmezán, petrželku a vejce a vypracujte těsto. Nakonec přidejte slaninu s cibulí a důkladně promíchejte.

3. Ze směsi tvarujte karbanátky, které dávejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 až 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočte.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama