Moje šťastná hvězda

Karel Štědrý: Rodina a přátelé jsou nejlepší lék

Od přírody optimista

Zpěvák KAREL ŠTĚDRÝ (79) není žádný „bolestín“, i když by na to mohl mít nárok. Zdolal rakovinu a srdce mu také dalo zabrat. život! Přesto by mu ale jeho zdraví mohl závidět leckdo. Jaká je jeho 09rada na spokojenost.

Karel Štědrý je od přírody optimista a vtipný člověk, ale vždycky mu do smíchu nebylo. Popral se už dvakrát se zhoubnými nádory. Má za sebou padesát chemoterapií. „Věřím, že s rakovinou nebudu muset bojovat potřetí,“ říká zpěvák s nadějí v hlase. A aby nebylo zdravotních potíží málo, přidalo se i srdce. „ První záchvat, kdy jsem se nemohl nadechnout, mě postihl před pár lety na dovolené v Africe. Naštěstí jsme se už s manželkou chystali domů,“ vzpomíná. „V Praze jsem absolvoval všemožná vyšetření, ale měl jsem štěstí v neštěstí, protože jsem se dostal do péče profesora Jana Pirka. Nic lepšího mě nemohlo potkat. Voperoval mi do srdce prasečí chlopeň a čtyřnásobný bypas. Zachránil mi život,“ vzpomíná s láskou a vděčností na svého operatéra Karel Štědrý.

S humorem jde všechno líp

Kvůli prasečí chlopni si vytrpěl od kolegů a přátel své, utahovali si z něj. Svoje si řekla i JIŘINA BOHDALOVÁ(84), kterou například zajímalo, jestli náhodou Karel Štědrý nechrochtá. Pro zpěváka jsou tato setkání se „starou gardou“ ze showbyznysu velmi důležitá, s některými má dokonce zájezdová vystoupení. Pravidelně se vydává na cesty a vystupuje s celoživotní kamarádkou PAVLÍNOU FILIPOVSKOU (74) , YVETTOU SIMONOVU (87) i JOSEFEM ZÍMOU (83). Ale ani rodinná pouta nezanedbává. Je v téměř každodenním kontaktu se svými dvěma sourozenci. „Mám moc rád svoji ženu,“ přiznává zpěvák, „ je moc fajn holka a je s ní sranda.“ Pan Štědrý už je hrdým dědečkem i pradědečkem. Jeho nemalá rodina je pro něj zejména po psychické stránce nesmírně důležitá. A že by přestal zpívat, nemá zatím v úmyslu. Naopak se tomu vehementně brání. Potlesk obecenstva je velmi návyková droga. „Budu zpívat tak dlouho, dokud dojdu na jeviště a nezradí mě srdce,“ slibuje zpěvák. „Věřím, že mám pořád ještě co nabídnout svým posluchačům,“ dodává skromně. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden