Můj čas na kafíčko

Kariéře v mládí obětoval Michal David vzdělání, ale vyplatilo se to!

Můj čas na kafíčko

Dostal ultimátum: buď konzervatoř, nebo koncerty. Vybral si to druhé.

Hudba pro Michala Davida (62) znamenala v životě mnoho. Věnoval se jí už od raného mládí. Pomohla mu překonat kritické životní chvíle a potěšila miliony posluchačů.

První roky života se pro Michala Davida (62) nevyvíjely příliš šťastně. Jak sám uvedl v jednom rozhovoru, moc hezkého si toho nepamatuje. Rodiče se totiž o něho od jeho tří let soudili v rámci rozvodového řízení. Trvalo to pěkně dlouho. Nakonec soud přiřkl Michala mamince a jeho sestru otci - ten s ní a se svojí novou rodinou emigroval do Švýcarska.

Jeho talent objevili v klášteře!

Aby toho nebylo málo, tak se ke smutku z rozpadu rodinného zázemí přidaly i potíže se zdravím. Michal měl jako kluk silné astma a ekzémy. To všechno přispívalo k jeho zakřiknuté povaze. Vadilo mu, že ostatní děti ve škole mají na rozdíl od něho otce i matku.

Když mu bylo osm let, odjela s ním matka do Itálie. Byla to pro něho velká změna i v tom, že tam chodil do klášterní školy. Matka představená pak zjistila, že Michal má velký hudební talent. V Itálii se naučil hrát na varhany, což byl základ k tomu, jak dokonale

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden