Moje šťastná hvězda

Kariéru kněze vyměnil za roli milujícího otce

O tom, že se stal David Švehlík již potřetí otcem, informoval veřejnost poněkud překvapivě jeho kolega, herec Jaroslav Dušek (58).

Ten při loňské premiéře filmu Úsměvy smutných mužů, ve kterém Dušek hraje právě spolu s Davidem, prohlásil: „Musím vám prozradit šťastnou novinku.

David Švehlík se včera stal otcem.“ Tato zpráva doslova ohromila všechny přítomné, a nejvíce snad právě Davida. O tom je totiž známo, že si své soukromí pečlivě střeží.

Chtěl se stát knězem

David se narodil 6. dubna 1972 jako druhé dítě známého českého herce Aloise Švehlíka (80). Po základní škole a maturitě na gymnáziu absolvoval
jeden ročník teologického konviktu v Litoměřicích a pak studoval rok v Římě.

Nynější úspěšný herec, známý z filmů Operace Silver A, Alois Nebel a Santiniho jazyk, se totiž z celého svého srdce toužil stát knězem. Pak se ale v jeho duši patrně něco událo a on se ze studií v Itálii vrátil zpět do Prahy.

Zde byl přijat na filozofickou fakultu, kterou ukončil jako bakalář. Ani tím však Davidova studia nekončila. Následně totiž absolvoval DAMU v oboru divadelní režie.

Vzal si známou herečku

V roce 2002 pak začal působit v Divadle Na zábradlí, což odstartovalo jeho hereckou kariéru. V roce 2004 pak nastal v jeho životě nečekaný obrat, když se poprvé objevil před filmovou kamerou jako egocentrický Hubert v Románu pro ženy.

Tehdy se David oženil s krásnou Jitkou Schneiderovou (45), známou hlavně z úspěšného televizního seriálu Přístav, do které se zamiloval během pražských Shakespearovských slavností.

Ještě když se sympatickému hereckému páru narodila dcera Sofie Anna (12), doufali oba rodiče, že jejich další dny budou zality sluncem.

Za milencem jezdila do hotelu

Následující roky však ukázaly, že se šeredně mýlili. Jitka se brzy po porodu vrátila k práci pro divadlo i televizi a také do víru společenského života. Později se totiž šuškalo, že si začala hledat mnohem movitějšího muže, než byl tehdy David.

Měla si dokonce začít románek s vrcholovým manažerem nabízejícím sportovní módu Davidem Císařem (45). Švehlík údajně o poměru své ženy nic netušil, a to i přesto, že Jitka měla se svým milencem jezdit do hotýlku ve Špindlerově Mlýně.

Vše bylo o to horší, že Císař kvůli svému románku se Schneiderovou opustil ženu a jejich dvě děti. Pro Davida byla Jitčina zrada jako kudla vražená do zad. Vždyť hereč
ka byla jeho první velkou láskou, snad i vůbec první milenkou, a tak jí bezmezně důvěřoval.

Začaly tahanice o dceru

Sice se oficiálně rozešli v roce 2009, jenže následující dlouhé tři roky trvaly soudní tahanice o jejich dcerku. Oba ji totiž pochopitelně milovali, a tak ji chtěli do své péče. Navíc David po narození Sofie odešel ze svého stálého angažmá v divadle, aby s ní mohl být co nejvíce.

Vždyť do té doby trávil i dvacet večerů v měsíci na jevišti. Sama Schneiderová později přiznala, že měla v té době pořádně nahnáno. Bála se totiž, aby jejich komplikovaný rozchod malou Sofii nepoznamenal.

Zatímco někteří známí obou hlavních aktérů tohoto skandálu tvrdí, že Jitka a David spolu nyní vycházejí dobře, jiní jsou opačného názoru. V roce 2015 se dokonce šuškalo, že když se ti dva sejdou, aby probrali nějaké záležitosti ohledně dcery, tak by se vzduch mezi nimi dal krájet.

Vztahy na bodu mrazu

V roce 2016 ale Jitka popřela, že by mezi ní a jejím bývalým manželem Švehlíkem docházelo k nějakým rozepřím. A i když Sofii nakonec po rozvodu získala do své péče, tak to vlastně znamenalo, že se s Davidem dokážou v pohodě domluvit, s kým bude jejich dcerka zrovna trávit svůj čas.

Dokonce tvrdila, že dcerku Sofii mají ve společné péči, která je pro ně i pro holčičku vzhledem k jejich herecké profesi nejlepší. To ale nebylo zdaleka jediné trápení, které Davida v posledních letech potkalo.

Nadějného herce totiž ničilo, že má jeho otec blízko k alkoholu. Když starší z obou Švehlíků boural pod vlivem alkoholu poblíž své chaty na Domažlicku, bylo to ještě horší. Alois dokonce dostal za tuto nehodu u soudu podmínku, a tak mezi ním a Davidem zavládlo skutečné napětí.

Dnes už se naštěstí všechno ustálilo ve správných kolejích. David se vzpamatoval z fiaska svého manželství s Jitkou Schneiderovou, a dokonce obnovil své styky s otcem.

Vzal si krásnou učitelku

Ti dva se totiž potkali před filmovými kamerami při natáčení skvělého seriálu Já, Mattoni, který se na televizních obrazovkách poprvé objevil v roce 2016. A dokonce si oba střihli hlavní roli, David hrál mladého a Alois starého pana Mattoniho.

Tehdy už bylo dávno jasné, že David prorazil i smůlu v milostném životě. V září 2015 si totiž při církevním obřadu vzal svou krásnou přítelkyni Vendulku, o které jsme se dozvěděli, že tehdy pracovala jako učitelka na prvním stupni na základní škole na pražských Vinohradech a že byla u dětí i kolegů velmi oblíbená.

Později ale na veřejnost unikly velmi smutné zprávy. Vendulka totiž měla být těhotná, ale o miminko přišla. To byla pochopitelně pro oba velká rána, ze které se nemohli dlouho vzpamatovat. I tato tragédie je ale dnes téměř zapomenuta.

Nachytali je s miminkem

Na počátku roku 2017 se totiž novinářům podařilo v jedné kavárně v centru Prahy vyfotit šťastný pár i s jejich miminkem. Vyšlo tak najevo, že je David podruhé tatínkem, a to chlapečka Františka (2).

Když loni prozradil Jaroslav Dušek, že Švehlík a Vendulka mají další dítě, tak tím Davida nemile zaskočil. Fanoušci se neobvyklým způsobem dozvěděli, že tentokrát on a jeho Vendulka přivedli na svět chlapečka Josefa (1).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden