Karlovarský oplatkový dort

Suroviny:  5 ks klasických karlovarských oplatek  150 g másla  2 žloutky  150 g mléčné čokolády  150 g lístkových oříšků  1 lžíce rumu  125 ml smetany

Postup: Velkou výhodou karlovarskéo dortu je, že veám odpadá starost s pečením. Tak se do něj směle pusťme! Máslo s cukrem a žloutky utřeme ve větší misce do pěny, přidáme změklou čokoládu, opražené mleté oříšky, smetanu a rum. Oplatky spojujeme krémem, okraje začistíme a dort zatížíme. Necháme v chladu zpevnit, dort pak ozdobíme podle vlastní fantazie (například nadrcenými oplatkami). Ztuhlý dort krájíme ostrým nožem na řezy. TIP: Dort můžete připravit z jakýchkoliv oplatek, i neplněných – v tom případě přidejte do náplně cukr podle chuti.

reklama
reklama