Kaštanová polévka se zázvorem

Suroviny na 4 porce:

300 g jedlých kaštanů

čerstvý zázvor

100 g rukoly

1 cibule

2 stroužky česneku

1 l zeleninového vývaru dle chuti

sůl

Postup:

Jedlé kaštany připravíme tak, že seřízneme jejich plochou část a dáme je povařit do osolené vody, asi na 5 minut. Potom je vyjmeme a snáz oloupeme. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nastrouháme, čerstvou rukolu nasekáme najemno, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Oloupané kaštany zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a vaříme je doměkka přibližně 15 minut. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme česnek a strouhaný zázvor. Zalijeme osoleným zeleninovým vývarem, přidáme uvařené kaštany a lehce povaříme. Nakonec přidáme rukolu, vše rozmixujeme a podáváme se zakysanou smetanou. Dozdobíme lístky čerstvé rukoly.

reklama
reklama

Komentáře