Moje šťastná hvězda

Kate Winslet: Vrací úder svým tyranům!

Na škole ji spolužačky dlouho šikanovaly. Teď jí mohou maximálně závidět.

Během dospívání si KATE WINSLET (41) užila své. Vždycky chtěla být uznávanou herečkou, ale ze všech stran se jí dostávalo jen posměchu. Velkolepá kariéra jí je však zadostiučiněním a teď se směje ona.

Patří mezi nejvíce obsazované a tím pádem také nejlépe placené herečky na světě. Na kontě má několik významných ocenění včetně Oscara za roli ve filmu Předčítač. Přestože za sebou má už dvě nepovedená manželství, tvrdí, že je šťastná a není nic, co by si přála v životě vylepšit. 
Nebylo tomu ale tak vždycky. Doslova peklo si dennodenně prožívala v době puberty, kdy si ji dobíraly její spolužačky, a dokonce i učitelka. Hvězda filmu Titanic měla vždy ženské křivky, ovšem tehdy na škole byla trochu více oplácaná, než by si asi holky ve třídě představovaly, a tak si ji často dobíraly právě kvůli postavě. Posmívaly se jí, že z ní nikdy nebude herečka, protože by se na ni nikdo ani nechtěl dívat. Podobný názor bohužel sdílela Mohl by zalitovat i učitelka herectví, která jí bez ostychu řekla, že na to, aby uspěla ve světě, není dost hezká. Talent jí ale prý nechyběl nikdy.

Hvězdná kariéra
Už tehdy se hraní věnovala na vyšší úrovni, a tak s odstupem času usuzuje, že jí dívky také mohly závidět. Jenže v té době to tak nevnímala a každodenní školní docházka jí dávala pěkně zabrat. „Školu jsem měla docela ráda, ale holky mi to hodně ztěžovaly,“ prozrazuje dnes s tím, že dokonce existovalo období, kdy se jí nechtělo ráno ani vstát z postele. Vše se změnilo, když jí bylo 19 let a objevila se ve snímku Božská stvoření, poté následoval populární Rozum a cit, který ji proslavil po celém světě a přinesl první nominaci na Oscara. O pár let později dostala roli Rose ve velkofilmu Titanic a najednou o ní už nikdo nepochyboval. „Podívejte se na mě teď,“ vzkazuje svým tyrankám.

Její honorář za roli Rose činil 2 miliony dolarů. Leonardo dostal o půl milionu víc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden