Můj kousek štěstí

Kava kava je hit na vaši oslavu

Říká je jí také Pepřovník opojný. Z Polynésiie se tato rostlina rozšířila do celého světa, někde se popíjí a jinde žvýká. Kava kava se rychle rozšířila po celém světě a stala se v posledních letech hitem.

Nejvíce je na ní ceněna schopnost pomáhat při úzkostem, nervozitě, stresu a nespavosti. Domorodci dávali kořen žvýkat dětem, aby se uklidnily a přestaly plakat. Čerstvé listy se pokládaly na poraněná místa od jedovatého hmyzu nebo hada.Kava Kava v malých dávkách zahání únavu, podporuje duševní činnost, zvyšuje schopnost soustředění a zlepšuje paměť. Ve vyšších dávkách má opojné až euforické účinky. Přináší lepší náladu podobně jako alkohol.Na rozdíl od alkoholu ale není kava kava návyková, nesnižuje schopnost koordinace a prostorové orientace. Také při jejím popíjení neztrácíme soudnost. Uvolňuje svaly, zbavuje napětí a proto ji lze využít skoro při každé bolesti, křečích a namožení svalů.

Může tuto bylinku užívat každý?

Pepřovník nesmí užívat těhotné a kojící ženy, lidé se srdečními problémy a lidé, kteří mají problémy s játry a vysokým tlakem. Nápoj na dobrou náladu Kava-kava se používá především jako společenský nápoj zbavující stresu a zlepšující náladu.Její popíjení uleví také při bolestech hlavy, pomáhá posílit organismus při celkové slabosti, podporuje a usnadňuje močení, zklidňuje podrážděný žaludek, zmírňuje obtíže při astmatických záchvatech. Je účinným lékem proti nespavosti, dokáže navodit nejen dlouhý spánek, ale také přivodit příjemné sny.Vnější aplikace kava-kava je užitečná při léčení plísňových infekcí a různých kožních problémech. Přípravky z této rostliny jsou běžně k dostání i u nás, nejčastěji v lékárně nebo ve specializovaných prodejnách.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden