Moje šťastná hvězda

Kde všude hledat v přírodě vitaminy?

Jsou důležitou součástí pro správné fungování našeho těla. Řeč je o vitaminech. Dopřejte si je v přírodní formě a zahoďte potravinové doplňky. Uvidíte, že kromě zdraví prospěšných látek načerpáte i energii.

Už od dětství každý ví, že ovoce a zelenina jsou plné vitaminů, které jsou pro fungování našeho organismu naprosto nezbytné. Jaké potraviny si dopřát, abychom jich načerpali dost?

Jahody 

Máte rádi jahodové poháry nebo jahody se šlehačkou? Dopřejte si jich klidně ještě více. Jahody obsahují řadu vitaminu. Najdete v nich jak vitamin C, tak i A, B a E.

Jablka

Dopřejte si pořádnou dávku vitaminu C a zakousněte se do jablka. Tahle zdravá svačinka nejen dobrá, ale také velmi chutná. Meruňky • Meruňka je ovoce, které je bohaté na vitamin A, B, C. Udělejte si například z nich kompot nebo je jezte jen tak.

Brokolice

Vitaminy najdete i v zelenině. Jednou z nejlepších voleb je brokolice, která obsahuje vysoké množství vitaminu A, B, E a C. Kromě toho má velký obsah minerálů, především draslíku, fosforu a vápníku.

Špenát

O síle špenátu vědí i malé děti, možná proto ho tak často nemají rády. Kromě vitaminů i je vhodný pro osoby, které potřebují doplnit v těle železo.

Mrkev

Že mrkev je dobrá pro zrak, ví téměř každý. Obsahuje velké množství vitaminu A, vlákninu i antioxidanty. Udělejte si mrkvový salát – osvěží vás a dodá vašemu tělu, co potřebuje. 50 gramů syrové mrkve denně člověku stačí k doplnění vitaminu A..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden