Můj kousek štěstí

Kde všude na ni čeká láska?

Jdi za štěstím, Anno… Možná si tato slova zpěvačka a herečka Anna Slováčková opakuje už nějakou dobu, minimálně od chvíle, kdy jí lékaři oznámili, že zhoubný nádor je zřejmě nenávratně pryč. Možná se spíše sama sebe ptá, kam se má v současné situaci vlastně za tím štěstím vydat.

Rodina tu je...

Jistě, ten největší důvod ke štěstí už Anna má, ale drtivá většina lidí sahá vždy stále výše a výše a ona se od nich v tomto směru jistě neliší. Doba ovšem velkým snům a člověčím touhám nepřeje. Umělcům pandemie překáží v práci, nevydělají si.

Nehraje se v divadlech, málo se natáčí. Jak se s tím čerstvá vítězka nad rakovinou vyrovná? Má se alespoň o koho opřít a s kým sdílet plány do budoucnosti? Před třemi lety se rozešla s přítelem a nezdá se, že by se k sobě s pizzařem Filipem vrátili.

Anna měla ale pár let jiné starosti, její hodnotový žebříček je nyní zřejmý. Život je krásný i ve společnosti dvou koček v krásném novém bytě kousek od domu, kde bydlí její máma Dagmar Patrasová (64) a často je tu pořád doma i táta Felix (77).

Tady, když Dáda něco dobrého uvaří, mohou, případně i s bratrem Felixem (37) vzpomínat na staré časy a předstírat, že jsou stále jedna fungující rodina. Není to tak úplně pravda, protože Lucie Gelemová (38) také nepřestává snít svůj sen o štěstí a svého legandárního saxofonisty se vzdát nehodlá, ovšem pro tuto chvíli to nevadí.

Vzkaz od předků

Takovou šťastnou chvilkou nedávno také bylo, když Anička rozjímala nad kuchařkou, kterou si ručně psala její prababička. „Kuchařku dala prababička mojí babičce, moje babička ji dala mojí chůvě a moje chůva ji dala mně,“ popsala cestu toho vzácného dokumentu, který má potíže sama přečíst, protože písmo je z jiného století. Anna tedy přesně ví, proč tak ráda a dobře vaří a peče. A my už tušíme víc o důvodech jejího současného štěstí…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden