Můj čas na kafíčko

Kdo jí zasadil krutou a bolestnou ránu?

I když je herečka Taťjana Medvecká (66) slavná a obdivovaná, ne vždy tomu tak bylo. Přes třicet let je šťastně vdaná za scénáristu Jiřího Dufka (69) a filmoví tvůrci se o ni perou. Ona si ale přesto v určitých situacích myslí, že její život za moc nestojí. Největší ponížení a špatné pocity pak podle všeho prožívá ve své profesi herečky. Kdo by to byl řekl, že právě ona se trýzní velkými komplexy.

Proč si často připadá tak trapně?

Občas si pak prý připadá dost trapně. „Vždycky nejvíc si to uvědomuju po návratu z prázdnin, kde dva měsíce žiju normálním životem a pak přehodím list v kalendáři a zase si začnu nanášet líčidla, opakovat si texty a tvářit se, že jsem někým jiným. Je to divný povolání,“ postěžovala si Medvecká. Pro diváky se ale vždy nějak přemůže, protože ví, že se chtějí pobavit, a ne se koukat na ztrápené obličeje, a pochopitelně jí nakonec vlastně ani nic jiného nezbývá .

To ale bohužel není jediné, co ji tíží. Taťjana totiž kromě jiného hodně trpěla tím, že dle svého mínění nebyla nikdy dost hezká. „Já si fakt nikdy nemyslela, že bych byla nějak hezká. Takže mě vždy velice překvapí, když za mnou v divadle přijde nějaký starší pán a řekne mi: ,Já vás už od mládí miloval...‘ To mě vždycky úplně zarazí,“ řekla herečka.

Přísná matka jí zničila život?

Zůstává tedy velkým otazníkem, co vlastně stojí za tím, že si tak nevěří a smýšlí o sobě přehnaně, a hlavně zbytečně kriticky. A jaká je odpověď? Zásadní podíl na hereččině nízkém sebevědomí měla její matka, která se dožila úctyhodných 95 let. Herečka byla vychovávána přísně a její maminka prý chválou hodně šetřila. Takže není divu, že si o sobě pak začala myslet to nejhorší a považovala se za nedokonalou a obyčejnou holku, kterých je všude plno.

Zvláště těžce pak její matka nesla, když se začala živit právě herectvím. „Maminka byla na mne fakt hodně přísná. Děvčata v divadelní kanceláři vždycky říkala: ,Ježíšmarjá, jde stará Medvecká. To bude Táňa zase jako spráskanej pes.‘ Já měla právě největší trému, když přišla do divadla ona. Byla můj absolutně nemilosrdný kritik.“ Je až děsivé, co s herečkou taková ostrá a hořká kritika udělala a jak ovlivnila celý její život.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden