Můj čas na kafíčko

Kdo mu je největší oporou v krizích?

S hercem Ladislavem Frejem (79) se život opravdu nemazlí. Už se smrtí milované ženy Věry Galatíkové (†69) se těžko vyrovnával. Jenže osud mu „uštědřil“ další ránu, když přišel o snoubenku Gábinu Mrkvicovou (†56). Ačkoli je to téměř rok, co odešla, stále se s velkou bolestí nesrovnal.

Všechnu životní hořkost a tíži zahání prací a společností kolegyně Simony Stašové (66). Ta má na něj velice dobrý, podle některých přímo terapeutický vliv. V hereckých kuloárech se snad už i šíří zvěsti s otazníky nad tím, co všechno dvojici vlastně spojuje a jakou roli v tom hraje ještě něco víc než přátelská kolegialita…

Simona Stašová (66) má na něj už zřejmě větší vliv než dcera.

Kdo ho drží nad vodou?

V poslední době Frej se Stašovou trávili hodně času pospolu. Rozhodli se, že nazkouší představení Na zlatém jezeře, jehož premiéra proběhla v pražském Divadle ABC krátce před prázdninami. Sama herečka v rozhovoru přiznala, že k Frejovi dochází a snaží se mu „nacpat text do hlavy“.

Její kolega má už na prahu osmdesátky problémy s pamětí a Stašová se obává chvíle, když by ho na jevišti zastihlo okno. O herečce je známo, že je nesmírně zodpovědná, a snaží se tedy být přichystaná na každou situaci, tedy i na decentní nápovědu. Proslýchá se, že Frejovi energie sálající ze Simony hodně pomáhá.

Dcera Kristýna (49) je teď pro tátu velkou oporou.

Že končí s hereckou kariérou?

Kolegyni si velice oblíbil, a tak se nabízí otázka, zda se tu v návalu tvořivosti nezrodil další pár překypující zralou vášní? Frej přiznal, že hrát potřebuje, neboť se bojí, aby zahálkou neustrnul. A přestože se nijak nehrne do dalších projektů, předpokládá, že ho tohle představení bude ještě nějakou dobu sytit přinejmenším mentálně.

Jak přiznal, s kariérou skončit nehodlá, ale přijímat další závazky se už ostýchá, neboť má obavy ze selhávající paměti. Proto se zřejmě soustředí jen na jednu věc. Je ale možné, že ještě dostane nabídku, již prostě nelze odmítnout, a třeba ho ještě uvidíme v televizi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden