Můj kousek štěstí

Kdo říká, že kůže na patách nemá být hebká?

Ztvrdlá a praskající pokožka na patách je vlastně nahromaděná odumřelá tkáň, která není dostatečně hydratovaná. Proto vysychá, tvrdne a může i bolestivě praskat.

Jak se tomu vyhnout? Základem je prevence, to znamená pravidelné odstraňování přebytečné kůže například pemzou.

Tvrdší kůži na patách je potřeba pravidelně obrušovat..

Domácí zábal

Samotné odstranění odumřelé kůže ale nestačí, pokožku chodidel je nutné také hydratovat. K zábalu nohou poslouží nejrůznější krémy určené speciálně na popraskané paty, ale postačí i čistá vazelína.

Nohy důkladně promažte, navlékněte si bavlněné ponožky a jděte spát. Ráno budou paty krásně hebké. Pro zvýšení účinku můžete chodidla ihned po namazání zabalit ještě do mikrotenového sáčku a až potom si obléct ponožky.

Babské rady fungují

Na pokožku chodidel se dají využít i suroviny, které máte běžně v domácnosti. Například obyčejné sádlo, které bývalo tradičním všelékem našich babiček. Použijte ho stejně jako krémový zábal – promastěte sádlem nohy, zabalte do igeliťáku a oblečte si ponožky.

Podobné výsledky budete mít i se stejně provedenou procedurou, kde místo sádla použijete plnotučný tvaroh. Pomoci může také citron, který účinně zjemňuje suchou pokožku kdekoli na těle.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden