Můj čas na kafíčko

Kdo zařídil Jirešové životní protekci? Proč nenávidí svou práci?

Na pohled sebevědomá hvězda Ordinace a Tváře ve skutečnosti bojuje sama se sebou. Co ji dohnalo až na dno svých sil? A plánuje další dítě?

Dlouholetá hvězda seriálu Ordinace a účastnice soutěže Tvoje Tvář Ivana Jirešová (39) má za sebou pořádně těžký rok! Nejen, že v práci nabrala doslova vražedné tempo, ale stále se trápí, že se o svou dceru Sofii (12) musí dělit ve střídavé péči. Jak dlouho tohle vydrží?

Svoji dceru Sofii (12) letos herečka Ivana Jirešová (39) neměla na svátky doma, protože letos byla dcerka u tatínka. To jsou kruté chvíle pro každou mámu, když nemůže být se svým dítětem. Ivana se střídavou péčí od začátku vůbec nesouhlasí, ale oběma rodičům ji nařídil soud. Dcerka tak často bývá s tatínkem vydavatelem a novinářem Ondřejem Höppnerem (51). „V našem případě bohužel o žádných pozitivních dopadech střídavé péče na dítě nevím,“ svěřila se Jirešová. Uvažuje snad blonďatá herečka o dalším potomkovi, které by mohla mít jen pro sebe? A jak to má oblíbená herečka se svojí prací?

Ondřej Höppner

Tvář jí dohnala na samé dno!

Ivana Jirešová byla jedna s těch, se kterou se porotci populární pěvecké soutěže Tvoje Tvář má známý hlas příliš nemazlili. Právě naopak! Některá vystoupení a pěvecké výkony jí dali pořádně sežrat! A to navzdory tomu, že divákům se líbila. Proto není divu, když si po skončení soutěže s úlevou oddychla a žádné slzy dojetí se nekonaly. „Bylo to hrozně těžké tři měsíce. Chtěla jsem si už odpočinout a jen tak doma ležet a koukat z okna,“ přiznává herečka. Největší podíl na tom měla bezpochyby porotkyně Iva Pazderková (36), která se pravidelně a drsně pouštěla i do dalších soutěžících a svých kolegů porotců. Jak hodně se soutěž na Ivaně podepsala? To se asi ukáže až časem. Ale jisté je jedno. Skloubit dennodenní natáčení v seriálu Ordinace s dalšími závazky jí dalo pořádně zabrat. Nebo se nakonec Jirešová rozhodně pro radikální krok a pověsí herectví na hřebík?

Měli stejného chlapa. Přesto si spolu rozumí.

Od koho dostává protekce?

Něco jí ale megashow Tvoje Tvář přece jenom dala. A to další pěvecko-hereckou příležitost v nejnovějším chystaném muzikálu Čas růží. Po muzikálu Mýdlový princ je to pro ni tak už další nabídka. A co víc? Jirešová má díky televizi už takové jméno, že se ani nemusela účastnit žádných konkurzů do hereckých rolí. Nebo stojí za jejím obsazením nějaká tajná protekce? Ačkoliv se autor plánovaného muzikálu Sagvan Tofi (52) dušoval na tiskové konferenci, že žádnému ze svých kamarádů nepomohl a že všichni bez výjimky musí projít připravenými castingy, očividně to neplatí pro pár vyvolených, mezi které patří právě i Ivana. Ta totiž získala roli dávno před nějakým konkurzem. „Ano, je pravda, že jsem na konkurzu nebyla. Byla jsem přímo oslovena, protože holky, které moc hezky zpívaly, to herecky neuhrály, takže jsem přišla na pomoc já,“ přiznala Ivana. O svou roli se bude dělit s Adélou Gondíkovou (43). Tofi nakonec přiznal, ale kolem pravdy s dohazováním hlavních rolí dlouho mlžil: „Úplně přesně si to nepamatuju, ale…. Myslím si, že jo, Ivana Jirešová byla jasná volba přímo pro tu roli. Bylo to rozhodnutí několika lidí. Stejně tak jsme se shodli i na Adéle.“ Proč ale od začátku tvrdil opak? Je možné, že to Tofi dělá jen ze vzájemné sympatie? Nebo se za tím vším skrývá mezi Sagvanem a Ivanou něco víc?

Je mezi ním a Ivanou zvláštní pouto?

Neví, jak dlouho hraní ještě vydrží!

Ačkoliv se vám v Seriálu Ordinace může Ivana zdát jako barmanka Lucie živá a energická, ve skutečnosti je spíš introvertní. Proto se zrovna povolání herečky s její spíš zakřiknutou povahou příliš neslučuje. Osobně dává přednosti samotě a ponoření se do svých myšlenek. „Chtěla jsem původně studovat dějiny umění a malovat. Tam je totiž výborné, že když člověk maluje, může být sám, jen s tím štětcem,“ přiznává Jirešová, pro kterou je hraní před publikem doslova peklo. Proč se tedy rozhodla právě pro tohle povolání? A jak dlouho se vydrží ještě takhle přepínat?

Bude mít ještě dalšího potomka?

Ivana sice má už dvanáctiletou dceru Sofii. To ale neznamená, že by neuvažovala ještě do budoucna o dalším dítěti. Chce snad mladá herečka miminko, o které by se nemusela dělit s bývalým mužem? Dcerku nebo synka, kteří budou jen s ní a se kterými se nebude muset kvůli střídavé péči věčně loučit? „Já děti miluji, hrozně bych si přála mít další dítě, ale respektuji, že pokud to není v mé cestě, která povede jiným směrem, budu šťastná i tak,“ staví se k celé situaci rozumně Jirešová.

Ivana Jirešová, dcera Sofie Frida

Vybírá jí budoucí partnery malá dcerka?

Herečka Ivana Jirešová má co se partnerských vztahů už něco za sebou. S bývalým přítelem Ondřejem Höppnerem se v tisku několik let propírala jejich drsná válka po rozchodu o dceru Sofii. Když se pak před rokem rozváděla se zpěvákem a muzikálovým hercem Viktorem Dykem (47), známým milovníkem žen, bulvár si na podváděné Ivaně zase smlsnul. V současné době už je více než rok s přítelem Štěpánem, o kterém nechce nic bližšího sdělovat. Dceři Sofii ho představila až po dlouhém půl roce. Proč si dávala tak načas? Měla snad strach, že jí ho dospívající dcera neschválí? „Jejich seznámení nebylo tak růžové, jak jsem doufala. Dcera jde pomalu do puberty a nový muž u nás doma byl pro ni větší oříšek, než jsem myslela,“ přiznala Jirešová. Herečka dokonce byla jednu chvíli ochotná svůj vlastní milostný románek obětovat, aby byla její náctiletá dcera spokojená. Vše ale dopadlo dobře a Sofie si prý s přítelem své maminky rozumí. Co kdyby tomu ale tak nebylo? Opravdu by nechala rozhodovat o svém vztahu malou dcerku? Co když se případný příští partner Sofii nebude líbit?

Ivana Jirešová, Viktor Dyk

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden