Můj čas na kafíčko

Kdy má NÁVRAT ještě cenu?

Každá z nás má jiný práh bolesti, a co jednu ještě nebolí, druhá už nesnese...

Vy máte rozbombardované srdce na kusy, a ten bídák se tváří jakoby nic? V jakých fázích vztahu byste se už rozhodně neměla nechat ponižovat? A kam až se druhému obětovat v naději, že se mu rozsvítí a uvědomí si, co všechno ve vás má?

V  každém vztahu jsou problémy. Pokud je partneři neřeší, pak zůstávají a rostou. Plevel se také nezastaví proto, že ho ignorujete. Důležité je hledat řešení společně. Už pouhé projevení lítosti znamená, že snad navzdory mnoha nesouladům kráčíte ve stejných šlépějích.

Když dva lidé nechtějí hledat cestu k sobě, vzdalují se a hádají. Oba si brání svou pravdu, o kterou ale nejde. Ve vztahu nikdy není jeden vítěz a jeden poražený. Vždy jsou jen dva vítězové, nebo dva poražení.

Pomůže i analýza vztahu. Napište si jeho plusy i mínusy.

Ten druhý je pro vás přínos

Aby vztah měl smysl, potřebujete v druhém vidět přínos, jinak je výhodnější být sama. Každý člověk je jedinečný, jen potřebuje partnera na stejné frekvenci. Kdykoli dáváte partnerovi své maximum, a jemu to nestačí, dáváte to špatnému partnerovi.

A to vás vysiluje. Bohužel vysílač málokdy pozná, že směruje svou snahu do vypnutého televizoru. Škoda jeho energie. Škoda jeho času. Ale i škoda vašeho času!

Ještě vám na sobě záleží

Funkční vztah tvoří dva lidé, kteří jsou ochotni pracovat na jeho zlepšování a na odstranění problémů. Ve vztahu nikdy není jen váš nebo jeho problém, ale váš společný, protože jste spoluhráči, ne soupeři.

Kde není komunikace, není vztah, protože není jak ho budovat. Pokud spolu nemluvíte, nezjistíte, co druhý potřebuje, co mu vadí, co ho trápí.

Respektujete své rozdíly

Vztahem získáváte další dvě oči a mozek. Prostřednictvím partnera se můžete na tentýž problém dívat z jiného pohledu. Nevadí, když se v názorech rozcházíte, důležité je, abyste spolu uměli diskutovat a hledat kompromisy.

Odlišujete se, ale současně se doplňujete. Nevadí, že každý pádlujete na jiné straně, důležité je, že stejným směrem. Partner má svou pravdu a vy také. Důležité je setkat se na půli cesty.

Snažíte se dodržet sliby

Někdy je těžké dodržet slib a přeměnit slova v činy. Vztah je možné budovat jen tam, kde je důvěra. Nejde věřit někomu, kdo něco jiného říká, a něco jiného zase dělá. Vztah s ním je jen ztrátou času.

Nevadí, když člověk nedodrží slib proto, že se o to pokusil, ale nevyšlo to. Chybami se člověk učí. Problém je, když druhý ignoruje to, co vám slíbil. Říká tím, že ten, komu slib složil, pro něj není tak důležitý, aby dostál svým slovům.

Pravidlo, které si stále opakujte

Ženy umí rafinovaně ovládat muže. Už praženy donutily pramuže, aby se postavili mamutům. A pramuži zase našli způsob, jak mamuta zdolat. V tom se muž a žena doplňují. Proto jim vztah prospívá.

Jdou-li ve stejných šlépějích, oba ocení, že žena má kratší krok a muž dlouhá chodidla. Žena se ve velkých stopách cítí bezpečně a muž přestane tolik chvátat. Muž je rozvážnější a žena méně zranitelná. Ale jen tehdy, když kráčí společně…

Uvědomujete si svou cenu

Mějte na paměti, že čas běží. Nikdo nevíme, kolik času nám ještě zbývá, nicméně všichni víme, že s každým dnem máme času o jeden den méně. Ptejte se proto často sama sebe: Je tohle to, co opravdu chci? Každý člověk má svou hodnotu. To, že ji někdo nevidí, neznamená, že ji nemáte.

I když vám někdo říká, že jste špatná, není důvod vyvozovat, že taková jste. Stačí potkat jiného muže a ten uvidí všechny vaše klady. A klidně to může být i váš původní partner, který změnil názor. Jen proto, že pro něj některé věci přestanete dělat, si může uvědomit jejich hodnotu. Neponižujte se, protože tím přijdete o svou sebeúctu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden