Můj čas na kafíčko

Kdy může ovoce škodit?

Současný velký trend odšťavňování se nehodí pro každého. Dostanete sice do těla  spoustu minerálů a živin, ale tento typ snídaní a svačin může tělo i zatěžovat.

Džusy nebo smoothies

Některé koktejly totiž mohou obsahovat příliš mnoho cukru či vlákniny, přitom by měly být vyvážené. Ideální jsou proto smoothies, tedy rozmixované celé ovoce a zelenina, kde kromě dužniny, ve které je cukr, je rozmixovaná i slupka, ve které je vláknina. Příliš mnoho cukru má za následek okamžitý vzrůst energie, ovšem také velmi rychlou změnu nálady, vyčerpání, ospalost a hlad. Odborníci proto do čistě ovocných smoothies a šťáv doporučují vždy přidat kus zeleniny, aby se vyrovnala hladina cukru.

Sušené ovoce

Sušené ovoce a křížaly jsou velmi oblíbenou a atraktivní svačinkou, zejména v předvánočním čase. Ovoce obsahuje ovocný cukr, fruktózu, v sušených plodech je více koncentrovaná, než v plodech čerstvých. Obsahuje ale také spoustu vlákniny. Některé sušené plody se upravují sířením, což může lidem způsobit obtíže, jako je nadýmání, průjem a další. Prevencí by mělo být důkladné omytí ovoce, ale i rozumné dávkování těchto pochutin. Nejlépe tolik, co se vejde do hrsti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden