Moje sladké tajemství

Kdy si dát pauzu od pití

Každý z nás má k alkoholu jiný vztah. Někdo pije zdravotní skleničku vína denně, jiný si dá jednou za čas řádně do nosu a pak dlouho abstinuje a další si dají pár piv denně a nepřijde jim na tom nic divného

Časté popíjení tělu nesvědčí a pochopitelně se mu občas nevyhne nikdo z nás. Jak ale poznat, co už je moc? Stačí poslouchat své tělo.

Změny na pokožce

Asi jste si všimla, že už po jednom večírku je vaše pleť unavená. Obvykle stačí trochu péče, pár dní bez alkoholu, a všechno je zase v pořádku. Pokud ale pijete přes míru víckrát do týdne, budete mít suchou pokožku a tmavou kůži kolem očí v důsledku dehydratace a nevyspání.

Také se vám zničehonic mohou častěji dělat modřiny. Souvisí to s oslabenou funkcí jater, která se starají o správnou srážlivost krve. Jelikož jsou ale játra zatížená alkoholem, stačí opravdu málo, a modřina je na světě.

Pálení žáhy a přibírání

Po konzumaci alkoholu žaludek produkuje víc žaludečních kyselin, což vede k pálení žáhy. Z dlouhodobějšího hlediska to může vést až k žaludečním vředům.

Alkohol je také plný kalorií, pijete-li koktejly či míchané nápoje, musíte připočíst i další kalorie z cukru. A aby toho nebylo málo, alkohol také zpomaluje metabolismus, protože tělo se místo snahy odbourávat tuky soustředí na odbourávání alkoholu. Neříkáme, že máte celé léto abstinovat, ale všeho s mírou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden