Můj kousek štěstí

Kdy si její dceru už někdo vezme?

Do soukromí zlaté slavice často vstupoval smutek. O to víc se teď těší na událost, která ji může ve stáří učinit šťastnou. Akt, kterého se nemůže dočkat, se ale stále odkládá...

Zasloužila by si klid a velký kopec štěstí. Zpěvačka Naďa Urbánková, pětinásobná zlatá slavice, celý život přinášela spoustu radosti svým fanouškům, zatímco v soukromém životě prožívala mnohá zklamání.

Dnes ji mohou lidé poslouchat kvůli pandemii leda z desek a ona sama si užívá klidu v Želivu na Pelhřimovsku a těší se na událost, která jí může ve zralém věku dodat spoustu optimismu a chuti do života. Její dcera Jana Fabiánová (41) se má vdávat.

Její snoubenec, podnikatel indického původu Dino Bose (46), ji požádal o ruku už před několika lety, ale ke svatbě loni nedošlo, protože Dinovi zemřel v Indii otec. Když se přípravy rozeběhly znovu, přišel koronavirus.

Vleče se to...

Skoro se zdá, že vleklé osobní problémy dcera Nadi Urbánkové po matce zdědila. Ačkoli Janě na uměleckém profesním poli už dlouho vychází skoro všechno, na co sáhne, a to včetně působení v Americe, s muži má problémy.

I proto na tom posledním oceňuje především slušnost a upřímnost, zkrátka, že dokáže být dobrý přítel a pomáhat. Přestože jí její matka takového partnera ze srdce přeje, v koutku duše by jistě stála hlavně o takového, co „by se s tím moc nepáral“ a udělal své snoubence dítě (a její matce vnouče), svatba nesvatba – tak nějak po česku…

Jenomže Indové mají asi přece jen trochu konzervativnější přístup k životním krokům. Jana Fabiánová, která se dříve jmenovala po svém otci, Linda Nemejovská, je jedinou dcerou Nadi Urbánkové.

Narodila se jí po čtyřicítce, což v současné situaci pro Janu v podstatě povzbudivý fakt. Svou mámu ještě pořád může potomkem, ne-li dvěma, potěšit.

Zbyl jen smutek

Sama Naďa Urbánková si nese celým životem otřesné trauma z porodu mrtvého dítěte ve svých dvaceti letech. Je to trochu drsná životní zkušenost.

A tak to byla zřejmě právě snaha zbavit se rychle smutné vzpomínky, jež stála v sedmdesátých letech minulého století za zpěvaččiným velkým pracovním nasazením, které ji brzy vyneslo na vrchol. Pokud to bylo tak, byla ta daň za úspěch ale skutečně vysoká.

Lidé jsou i zlí...

Diváci, kteří sledovali Janu Fabiánovou nedávno v pořadu Prostřeno, si zřejmě většinou neuvědomovali souvislosti ze širšího soukromí její rodiny.

Možná by ve svých diskusích nebyli někteří tak zavilí vůči ženě, která má moc přinést na svět nový život a dát štěstí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden