Moje šťastná hvězda

Kdyby to jen trochu šlo, snesl by jí i modré z nebe

Moje šťastná hvězda

S osudovou ženou se potkal už na DAMU a ani tragédie je nedokázaly rozdělit. Bez ní si jednoduše život neuměl představit.

Postava laskavého prince v pohádce Princezna se zlatou hvězdou přinesla JOSEFU ZÍMOVI (91) obrovskou slávu. Nejedna fanynka po něm tehdy toužila, ale on už byl šťastně zadaný.

Oba rodiče Josefa Zímy (91) byli učitelé a moc si přáli, aby jejich syn pokračoval v této rodinné tradici. Jeho tatínek byl navíc známý logoped. Nicméně i on se musel smířit s tím, že v jejich synovi se projevily rodinné geny po strýčkovi, který byl hudební skladatel, a po mamince, která ráda a krásně zpívala.

Nastoupil sice na gymnázium, ale moc mu to tam nešlo, takže přešel na konzervatoř a později vystudoval herectví na DAMU. Tam se potkal nejen s dalšími později slavnými spolužáky – Vladimírem Brabcem (†82) Petrem Haničince (†75) – ale především se svou

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden