Moje sladké tajemství

Když je vám nanic, pomůže Priessnitz

Přírodní spása, když do sebe nechcete dostávat léky. Priessnitzův obklad využívá léčebnou sílu vody, jde o studený zapařovací obklad, díky němuž se vypaří různé neduhy.

Jde o přírodní postup, který zlepšuje prokrvení postiženého místa a tím zrychluje hojivé procesy v těle. Priessnitzův zábal je metoda, kterou si můžete pomoci vy sami a můžete se tak vyhnout používání medikamentů předepsaných lékaři.

Pomáhá při léčbě angíny, laringitidy, horečky, akutních nebo chronických zánětů nosu, jícnu a nosních dutin. Na hrudník se přikládá při suchém, dráždivém kašli, na kloubech ulevuje od revmatických obtíží a podporuje regeneraci kosterního svalstva.

Jak si připravit Priessnitzův obklad?

Zábal připravíme tak, že se přímo na kůži přiloží bavlněná látka namočená ve studené vodě. Chladný, vyždímaný obklad se v postiženém místě překryje igelitem (mikrotenovým sáčkem) a vše se navíc obalí suchou bavlněnou látkou (šátkem, šálou).

Co se děje s tělem?

Pod obkladem nejprve dojde ke snížení teploty a zúžení cév, což trvá přibližně dvě až tři minuty. Poté se teplota stabilizuje a cévy se postupně začnou rozšiřovat. Tato fáze trvá přibližně 30 až 40 minut.

Nakonec dochází opět ke zvýšení teploty v postiženém místě a k přehřátí. Tato poslední fáze by měla trvat 60 až 80 minut. Obklad by se měl sundat nejdéle po třech hodinách a je možné jej přikládat dvakrát denně s přestávkou zhruba čtyř hodin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden