Moje sladké tajemství

Když jí bylo nejhůř, objevil se rytíř na bílém koni

Herečka Jana Boušková (67) vstupovala do manželství s Petrem Svojtkou (†35) plná ideálů. Tehdy neměla ani tušení, že se brzy stane vdovou a zůstane sama na výchovu malého synka.

Je veřejným tajemstvím, že život se s herečkou Janou Bouškovou (67) rozhodně nemazlil. Ještě než zakotvila po boku sympatického Václava Vydry (65), prožila si peklo se svým prvním mužem Petrem Svojtkou (†35).

S Petrem Svojtkou zažila bouřlivé období

Byla bláznivě zamilovaná

Ačkoli Janu před Petrem všichni varovali, nedala si říct. Byla do něj bláznivě zamilovaná, a tak se snažila nevnímat různé varovné signály. Psychicky nevyrovnaný Svojtka byl totiž pověstný svou náklonností k ženám, alkoholu a marihuaně.

Když ho Boušková poznala, měl za sebou už několik nevydařených vztahů a drogovou minulost. Herečka se ale do něj doslova zbláznila, a tak ji jeho pověst nezajímala.

Doplatil na svou nebezpečnou zálibu

Chodili spolu sotva tři měsíce, když se Petrova komplikovaná povaha začala projevovat. Doslova ve vteřině se rozhodl pro svatbu, a tak se Jana v pouhých čtyřiadvaceti letech vdávala. Jen o rok později se jí pak narodil syn Honza (42).

Možná by spolu i byli šťastní, jenže jejich manželství ukončila tragická nehoda. Svojtka totiž doplatil na svou adrenalinovou zálibu. Když byl pod vlivem alkoholu, rád sedával na spoj mezi vozy tramvaje a nechával se tak vozit po Praze.

Smrt manžela nesla velice těžce

Bohužel, 9. května 1982 se Svojtka takto svezl naposledy. Upadl pod jeden z vozů a jeho těla, které bylo velmi těžké identifikovat, si všiml až projíždějící taxikář.

Jana, která smrt manžela nesla velice těžce, poté prodala svůj byt, který se nacházel jen nedaleko místa onoho osudného neštěstí a odstěhovala se na čas k rodičům. Pak ale neodolala dvoření Václava Vydry, který ji prý miloval už od dob studií.

Jako rytíř na bílém koni

Teď se Václav objevil jako rytíř na bílém koni a nabídl Janě pomocnou ruku a rameno k vyplakání. I díky němu herečka překonala bolest ze ztráty manžela a zase se začala radovat ze života.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden