Moje sladké tajemství

Když Bohdalové zavřeli tátu, stala se živitelkou rodiny

Moje sladké tajemství

Paní učitelka Jiřina Bohdalová vyprávěla za odměnu žáčkům pohádky hlasem Křemílka a Vochomůrky.

Zapsali ji už snad do všech možných hereckých, filmových a televizních Síní slávy. Vždyť nás baví už dlouhých 85 let. Do světa filmu totiž milovaná Jiřinka Bohdalová (91) vstoupila už v šesti letech.

Za 91 let života se dá stihnout věcí. Vezměte si třeba slavnou Jiřinku. Ještě nechodila do té skutečné školy, když ji rodiče nechali zapsat hned do několika komparzních agentur, a dokonce i do slavné baletní školy Niny Gordon-Mládkové.

Abychom byli přesní, první krůčky směrem ke kumštýřské budoucnosti vedla její matka, vášnivá ochotnice. „Maminka si mě, jak jednou řekla, přibalovala k líčidlům,“ doplňovala s úsměvem její přece jen slavnější dcera.

Za láskou se stěhovala do Ostravy

Bylo jí 6 let, když se poprvé objevila na filmovém plátně. Co na tom, že snímek Pižla a Žižla na cestách patřil ještě do éry němého filmu. V tom zvukovém už o sobě

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden