Můj čas na kafíčko

Když se Alena Vránová a Vladimír Ráž pohádali, dokázali spolu třeba týden nepromluvit ani slovo!

Můj čas na kafíčko

Vztah z filmového plátna se přenesl i do soukromí, ale šťastný moc nebyl.

Všichni známe pohádku Pyšná princezna. Král Miroslav v podání Vladimíra Ráže (+77) se do princezny Krasomily, čili Aleny Vránové (88) zamiloval i mimo kameru. A byl z toho pořádný dobový skandál!

V padesátých letech bylo celkem běžným zvykem, že se dívky vdávaly mladé. Aleně Vránové (88) bylo v době, kdy si brala spisovatele Pavla Kohouta (92) necelých devatenáct let. Nešlo jen tak o nějakou obyčejnou svatbu.

Ačkoliv dotyčného autora známe z pozdějších dob spíše jako disidenta, tehdy byl miláčkem režimu a dával to najevo. Veselka se proto musela konat na Stalinovy narozeniny a na všechno dohlížela vládnoucí komunistická strana.

Alena tehdy studovala prvním rokem DAMU. Brzy poznala, že její výběr životního partnera byl velkým omylem. Představoval si totiž, že z herečky vychová vzornou socialistickou manželku.

Znamenalo by to popřít její osobnost: nesměla by se například ani líčit nebo provokovat nějakými drahými módními doplňky.  Tohle se ovšem rázné a svobodomyslné Aleně vůbec nelíbilo. Bylo jen otázkou, kdy dojde ke střetu dvou tvrdohlavých osobností.

Vrátil se z festivalu jako paroháč!

Alena přestala být brzy zamilovaná. Do jejího života zanedlouho vstoupil jiný muž a stalo se tak díky legendární pohádce Pyšná princezna. Mladá herečka tam dostala titulní roli a jejího pohádkového partnera hrál Vladimír Ráž (+77). Ten byl stejně jako ona zadaný.

Měl za manželku herečku Alexandru Myškovou (98) a dokonce poměrně čerstvě narozeného syna. Alena později přiznala, že nejprve lásku před kamerou jen předstírali, ale pak už byla mezi ní a Vladimírem skutečná.

„Byl to pohledný muž s obrovským charismatem. Do té pohádky jsme vložili kus opravdické lásky,“ řekla herečka. Její manžel byl v té době na festivalu v Berlíně. Vrátil se už do úplně jiné situace. Pohádkový král Miroslav si svoji princeznu Krasomilu chtěl vzít v reálném životě. K tomu byly zapotřebí nejprve dva rozvody. Ten Vladimírův byl rozhodně snadnější než peklo, jaké si musela vytrpět Alena!

Filmaři se rozvedené Aleny báli!

Pavel Kohout se cítil být veřejně ponížen, takže se začal mstít. Bylo to opravdu nebezpečné vzhledem k tomu,

Zbývá vám 66% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden