Můj čas na kafíčko

Když si na Ilju Prachaře ukazovali jako na Trautenberka, tak se vždy opravdu rozzlobil!

Můj čas na kafíčko

Jeho divadelní začátky ve Zlíně byly pěkně divoké, plné šílených večírků!

Herec Ilja Prachař (†81) rozjel svoji kariéru ve velkém stylu. Dokonce psal i divadelní hry a získával za ně ceny. Byl i autorem prvního českého seriálu. A pro děti samozřejmě zůstane lakomým boháčem z pohádek, ve kterých ho vždy porazil Krakonoš.

Jeho nejslavnější rolí byl lakomý Trautenberk z Krkonošských pohádek. I když to byla záporná postava, přinesla Iljovi Prachaři (†81) takovou popularitu, až mu to bylo nemilé. Vnuk Jakub Prachař (36), další pokračovatel hereckého rodu, vzpomínal: „Stávalo se, že jsme byli u dědy na chalupě a chodily se na něj koukat cizí rodiny. Za plotem svým dětem ukazovali, jak vypadá ten Trautenberk. Děda je posílal rovnou někam.“ A když šla kolem učitelka s dětmi a také na slavného herce ukazovala, dokázal být

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden