Moje sladké tajemství

Když vás pálí problém „tam dole“

Prakticky skoro každá žena někdy zažila tolik nepříjemné svědění a pálení v intimních partiích. Naštěstí je to řešitelný problém. Jaká pravidla dodržovat, aby se nám tyto nepříjemnosti vyhnuly? A co je způsobuje?

Příčinou je změna kyselosti či zásaditosti v pochvě. Normální pH intimních míst ženského těla je kyselé, tedy nižší než 5,5. Pokud se pH změní, začnou komplikace, kdy dochází k množení kvasinek druhu Candida, které přirozeně žijí v ženském těle ve střevech, v ústech, krku, jícnu i pochvě. Pokud se ale přemnoží, naruší sliznice pochvy, a problém je tady.

Na co si dát pozor především?

Zpozorněte při koupání a nezůstávejte v mokrých plavkách. Ty jsou doslova epicentrem škodlivých bakterií. Vyhýbejte se dlouhému pobytu v bazénech s příliš teplou vodou (nad 36 °C).

Oblékejte prodyšné spodní prádlo a vyhněte se prádlu, které je vyrobeno ze syntetických látek. Také byste neměla používat deodoranty a parfémované produkty v oblasti intimních partií, nedělejte si ani nadměrnou hygienu a na toaletě se utírejte zepředu dozadu.

Hlídejte si pH a také svého partnera

Na intimní hygienu používejte šetrné přípravky, které nenarušují pH citlivého prostředí. Problém může nastat také v důsledku užívání některých léků, například antibiotik. Pomoci mohou doplňky stravy zaměřené na ženské reprodukční orgány.

Dbejte na dostatečnou hygienu při romantických radovánkách, a pokud by nepříjemné pocity i přes domácí léčbu přetrvávaly déle než tři dny, navštivte gynekologa, který na problém půjde radikální cestou, díky níž se ale zbavíte nepříjemného problému.

Přírodní pomocníci hodně vyřeší

Efektivní pomocí na přírodní bázi můžou být doplňky stravy či čípky s beta-glukany, které obsahují výtažky z hlívy ústřičné. Řeší záněty, významně ovlivňují mykózy, projevy a průběh onemocnění HPV, srovnají i menstruační cyklus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden