Moje šťastná hvězda

Ke slávě se musel propracovat

Zlom nastal v roce 2000

Proslavil se imitováním zahraničních interpretů. Jako FREDDIE MERCURY (†45) nebo MICHAEL JACKSON (†50) zazářil VLADIMÍR HRON (50) v nejedné televizní show.

Známý český moderátor, imitátor a bavič se narodil v severočeském Mostě, kde vystudoval gymnázium. I když se hlásil dvakrát na DAMU a prošel úspěšně talentovými zkouškami, nebyl přijat. Již v roce 1981 krátce působil v humoristické dvojici Hron x Jaroš, v období dospívání zpíval v tanečním souboru Renesance. Aby nemusel po střední škole na dvouletou vojenskou základní službu, začal studovat Pedagogickou fakultu v Ústí nad Labem. Od prvního okamžiku však věděl, že školu nedokončí. V roce 1987 také se studiem skončil.

Hrál si na blázna

To, čeho se bál Vláďa nejvíc se stalo realitou – přišel povolávací rozkaz. Řešení nakonec našel na psychiatrii. Naprosto přesvědčivě sehrál roli duševně nemocného.V blázinci přežíval, jak se dalo, až do té chvíle, kdy lékaře přesvědčil a ti ho poslali s modrou knížkou do vysněného civilu.
Po revoluci působil jako moderátor v rádiu. Od roku 1998 začal jezdit se svým pořadem po republice.

a (2)

Táhlo ho to do Prahy

S vystupováním v Praze Vláďovi v počátcích pomáhal STANISLAV PROCHÁZKA ml. (†48). Zlom v jeho kariéře nastal v roce 2000, kdy se Vladimír seznámil s režisérem FRANTIŠKEM POLÁKEM (73) a poprvé vystoupil před televizní kamerou České televize v zábavném pořadu Šance.
V roce 2001 začal na ČT 1 moderovat vlastní pořad Jsou hvězdy, které nehasnou, a o rok později uváděl s JIŘINOU BOHDALOVOU (85) Silvestrovský pořad ČT.

Největší sláva

V únoru 2004 Hron poprvé zvítězil v televizní anketě TýTý jako moderátor zábavných pořadů. Toto ocenění posbíral ještě třikrát. Jeho zábavní pořady Hvězdy letí do století a posléze Abeceda měly na televizních obrazovkách svémísto až do roku 2007. V současné době jezdí Vladimír s vlastním pořadem po celé republice a hostuje v česko-slovenských zábavných pořadech v rozhlase i v televizi. Před pěti lety si vzal o 17 let mladší MICHAELU, kvůli které se začal značně omezovat, hlavně co se jídla týče. A to jen proto, aby jí prý brzy neumřel.

.

Vladimir Hron, krest, CD

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden