Můj čas na kafíčko

Ke zmírnění alergií na pokožce

Měli bychom si pamatovat, že na pokožce se alergie projevují obvykle vždy podle toho, jak je to s vnitřním stavem organismu.


Zdraví našeho žaludku, střev i duše jako takové úzce souvisí s krásou naší kůže, její hebkostí, kvalitou a citlivostí.


Co necháte vstoupit?


Většina žen ví, jak kouření pleti neprospívá, méně se však hovoří o jídelníčku, který je v přímém vlivu ke kvalitě kůže. Zkrátka, celkové zdraví zahrnuje pleť stejně jako celou pokožku, proto si hlídejte, co vám do těla vstupuje s pokrmy a nápoji. 


Kalina prospívá, ale plody má jedovaté.

Odolně na alergeny

Zdravý organismus netrpí kožními alergiemi, dokáže se ubránit tzv. kontaktním alergenům. Samozřejmě nic není provždy dokonalé,  proto je dobré vědět, čím zvýšit odolnost na vnější alergeny a které byliny mohou pomoci.

Často pijeme džusy, proto bychom měli sledovat, z čeho jsou vyráběny, a dát přednost výluhům přímo z ovoce.

Grep proti zánětům

Rozhodně by měl do jídelníčku patřit například grep, který pomáhá proti bakteriím a čistí od nich organismus. Říká se, že má podobné vlastnosti jako antibiotikum, tedy chrání proti zánětům. To by mohli ocenit například lidé se sklony k tzv. uhrovaté pleti s vřídky.

Penízovka je dar kmene stromu 

Lidé s tzv. slabou slinivkou anebo nemocnou slinivkou mají vlastní zkušenosti s alergickými projevy kůže. Na její podporu doporučují bylináři houbu penízovku. Ta roste v trsech na kmenech stromů, proto je vhodné, když ji sbírají jen skuteční a zasvěcení houbaři.

Je výborná v kuchyni, ale i jako tinktura. Proti bakteriím a plísním jsou byliny a výluhy z penízovky bezpečným prostředkem, který organismus nezatěžuje, ale naopak posiluje.

Černý rybíz také v zájmu imunity

Také černý rybíz bychom měli jíst spíš často než málo, protože obsahuje velké množství vitaminu C i P (rutinu). Patří k plodinám zlepšujícím stav imunity  a činnost jednotlivých orgánů, zejména pro značné množství flavonoidů, které obsahuje.

Kalina na žaludek i močové cesty

Máte-li zahradu, možná znáte okrasný keřík kaliny tušaj s drobnými bílými kvítky. Extrakty z jeho pupenů obsahují mimořádně hodnotné látky, které se v jiné části rostliny nevyskytují.

Jsou to různé hormony, enzymy, minerály, stopové prvky, vitaminy a další látky, kterých má lidské tělo téměř vždy nedostatek.

Také je užitečné vědět, že přírodní tinktury s přídavkem kaliny můžete používat jak v tekuté podobě, tak v tabletách a slouží k tomu, abychom i v období, kdy nemůžeme jíst čerstvou zeleninu či ovoce, našli zdroj, který našemu tělu prospívá a pomáhá v jeho pročišťování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden