Můj čas na kafíčko

Keanu Reevesovi nejprve zemřelo dítě, pak se partnerka zabila při nehodě!

V době, kdy prožíval největší slávu, zasáhly ho dvě velké osobní tragédie!

Pokud vám herec Keanu Reeves (53) připadal vždy trochu uzavřený a smutný, věřte, že k tomu má své důvody. Patřil k nim i tragický vztah s Jennifer Syme (+28), na jehož konci byla smrt.  

Zvláštní křestní jméno, které má hollywoodský herec Keanu Reeves, pochází z havajštiny a znamená „vánek nad horami“. To není ale jediná výjimečnost v jeho životopise. Narodil se v Libanonu, matka byla nekonvenční Angličanka, která se jeden čas živila i jako striptérka. Otec byl čínsko-havajský geolog, ale Keanu si ho moc neužil, protože rodiče se brzy rozvedli. Později skončil jeho otec ve vězení kvůli drogám. Naposledy ho herec viděl ve svých třinácti letech.

Její kariéra byla opravdu krátká.

Kamarád na drogách, sestra s leukémií

Matka se pak vdala ještě dvakrát, což pro budoucí filmovou hvězdu znamenalo častější stěhování. Tím pádem si nemohl nikdy najít stálé kamarády a odtud zřejmě pramení i jeho pověstná uzavřenost. Přispěly k ní i další události v jeho životě, zejména v 90. letech. Nejprve v roce 1991 začal dlouhý boj hercovy sestry s leukemií. Trval skoro deset roků a bylo to velké drama, které naštěstí nakonec dobře dopadlo. V roce 1993 pak na předávkování drogami zemřel v pouhých 23 letech jeho nejlepší kamarád, herec River Phoenix (+23). Co se jeho soukromí týkalo, vzhledem k tomu, že médiím moc rozhovorů neposkytoval, objevovaly se různé spekulace. Podle jedné z nich byl Keanu zaměřen spíš na pány, což herec sám nikdy nepotvrdil ani nevyvrátil. Podle další pak měl poměr s jinou hollywodskou hvězdou, herečkou Sandrou Bullock (53), se kterou zazářil v megaúspěšném filmu Nebezpečná rychlost.

Za hercovým vážným výrazem se skrývá spousta bolesti.

Nejhorší Vánoce v životě

O životě Jennifer Syme toho není moc známo. Narodila se v roce 1972 a pracovala v Hollywoodu jako pomocná režisérka. O tom, že je přítelkyní Keanu Reevese, se svět dozvěděl až ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že s ní čeká dítě. Pár spolu ale nežil a ačkoliv byla Jennifer těhotná, neměli prý údajně v plánu ani to, že by plánovali budoucnost bok po boku jako manželé. Kdo ví, možná by po narození dítěte Keanu změnil názor. To už ale nikdy nezjistíme, protože všechno dopadlo špatně. Dvojice věděla, že čeká holčičku, dokonce už pro ni měli jméno Eva Archer. Příjmení měla mít po obou rodičích. Termín narození určili lékaři na 25. prosince 1999. Mohl to být ten nejkrásnější vánoční dárek. Miminko sr ale krátce před termínem přestalo v těle Jennifer pohybovat a na svět přišlo mrtvé. Keanu i Jennifer tím byli naprosto zdrceni. V lednu pak svoji holčičku společně pohřbili. To bylo ale naposledy, co se objevili před médii jako partnerská dvojice. V té chvíli Keanu netušil, že neuplyne ani rok a půl a jeho zármutek se ještě prohloubí.

Udělala to schválně?

Smrt dcerky v den jejího narození vztah páru silně poznamenala. Výsledkem byl rozchod. Neproběhl nijak bouřlivě, oba dva zůstali přáteli. Jennifer se léčila z depresí, které v ní tragédie vyvolala. V dubnu roku 2001 navštívila večírek v domě zpěváka Marilyna Mansona (49). Před svítáním jí kdosi odvezl domů, ale ona se tam pak znovu vrátila pro svůj vůz. To se jí stalo osudným. Se svým Jeepem Grand Cherokee nabourala do řady zaparkovaných vozů, částečně vypadla ven z auta a na místě zemřela. Neměla zapnutý bezpečnostní pás a pitva ukázala, že byla opilá. Uvnitř auta se rovněž našly dvě srolované bankovky s bílým práškem a dvě lahvičky s léky na předpis. Hodně se tehdy psalo o to, že Jennifer, která byla stále ve špatném psychickém stavu, možná takto spáchala sebevraždu. Keanu Reeves, který tělo přítelkyně musel identifikovat, tak zažil další z tvrdých ran, které mu život připravil. Ačkoliv právě v té době slavil své největší úspěchy díky filmu Matrix, v srdci mu zůstala další jizva, která se nikdy nezahojí!

Po jeho boku se pak objevovaly další ženy.

Zůstane už napořád sám?

Další ženou, o které se v souvislosti s Keanu Reevesem psalo, byla herečka Autumn McIntosh. Chodil s ní krátce už na začátku 90. let a v roce 2005, čtyři roky po smrti Jennifer, se objevily zprávy, že si ji dokonce při tajném obřadu vzal. Herec tyto fámy razantně popřel. Média mu „přisuzovala“ i kolegyni Lynn Collins (40), ta se ale v roce 2007 provdala za jiného muže. Třiapadesátiletý hollywoodský herec, jehož největší sláva už zřejmě minula, tak stále zůstává starým mládencem bez potomků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden